Barça

El Barça portarà la COPE als tribunals

Ho farà per protegir el seu honor i reclamarà danys i perjudicis

No va voler valorar si la difamació es deu a una estratègia del Madrid

Les insinuacions sobre possibles casos de dopatge dels jugadors del FC Barcelona que va llançar el periodista de la COPE Juan Antonio Alcalá, la matinada del 15 de març citant fonts del Real Madrid, poden costar cares a l'emissora. De res han servit les disculpes públiques del mateix implicat ni de la cadena, perquè en aquest afer el Barça no pensa quedar-se quiet. Si en el seu primer comunicat ja exigia una rotunda rectificació, ahir va fer un pas més per posar fi una vegada per totes a aquesta difamació.

Acompanyat del director esportiu, Andoni Zubizarreta, el portaveu de la junta directiva va confirmar que aviat presentaran una demanda als jutjats de primera instància de Barcelona contra la COPE. Freixa va explicar que dilluns van enviar un burofax a l'emissora reclamant-los dues coses molt concretes. D'una banda, una rectificació i, d'una altra, l'origen de la informació amb què difamaven els blaugrana. Durant tot el dilluns, el club va esperar una resposta que, segons va afirmar el portaveu, no va ser «satisfactòria».

I per quins motius? Doncs perquè si bé la COPE demanava disculpes per si algú havia pogut interpretar que des de l'emissora posaven en dubte la legitimitat dels èxits aconseguits pel Barça i l'honradesa i el comportament dels jugadors i els metges del club, insistien que simplement s'havien limitat a informar basant-se en una font d'un alt responsable del Real Madrid que els va filtrar que tenien previst demanar a la federació espanyola controls antidopatge «més seriosos». Atesa aquesta resposta, l'entitat blaugrana no ha tingut més remei que tirar endavant per la via judicial a causa del greu atemptat a l'honor, a la reputació i al seu bon nom que suposa una informació com aquesta. En la querella, el Barça té previst reclamar una indemnització per danys i perjudicis a la seva imatge.

Toni Freixa, però, va deixar molt clar que encara no renuncien que la COPE els faci arribar una resposta referent a les fonts de la informació. «Depenent de la resposta que rebem, decidirem concretament la legitimació passiva, és a dir, els subjectes concrets contra els quals es dirigirà l'acció de responsabilitat, que evidentment, han d'estar vinculats amb el mitjà de comunicació», va ressaltar.

Malgrat que el Real Madrid públicament no s'ha pronunciat sobre l'assumpte –Florentino Pérez sí que ha parlat amb Sandro Rosell–, la sensació en l'ambient és que l'aparició d'aquesta difamació és un intent més de desestabilitzar el bon moment que passa el FC Barcelona després de les queixes pels àrbitres, el calendari i la predisposició dels rivals amb l'equip de Guardiola. Tant Toni Freixa com Andoni Zubizarreta no van voler buscar polèmiques. «Estem plenament centrats en la competició. Som en uns mesos decisius de la temporada i no cal valorar les motivacions que puguin tenir els altres», va dir Freixa. El director esportiu considera que aquest afer no afectarà l'equip i que és un element més de l'entorn.


Freixa explica que ho necessiten saber per veure a qui es dirigirà l'acció de responsabilitat


El club espera que es compleixi una de les seves peticions: conèixer l'origen de la difamació

Albelda: «És la teoria de qui fa grans inversions sense resultats»

En la informació que va donar la COPE se citava el Barça com un dels equips que col·laborava amb metges de «dubtosa reputació», però també el València, del qual van dir que havia treballat amb el doctor Eufemiano Fuentes, implicat en les operacions Port i Llebrer, durant l'època en què va guanyar les dues lligues. Ahir, David Albelda va respondre molt durament a la difamació i va enviar un clar missatge a la font de la qual la COPE diu que va sortir la informació, el Madrid. «Aquesta teoria no s'aguanta per enlloc. És una manera de justificar els seus fracassos. És pròpia d'algú que fa grans inversions i que després no aconsegueix resultats.» El migcampista del València considera que aquesta acusació és una «excusa» més i que el millor que podria fer el Madrid és pensar en ell mateix i deixar la resta d'equips tranquils. Sobre la informació de l'emissora, els va reclamar que aportessin proves. «Si acusen que aportin proves, que vagin de cara i ja s'adoptaran les mesures pertinents.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)