Barça

Estirada d'orelles a Rosell

Guardiola recrimina al president que digués que guanyarien 5 a 0 la final

El justifica perquè era per un tema solidari, però ell hauria evitat dir-ho

Assegura que l'equip ja ha complert encara que no guanyin cap títol

res d'excuses
«Ara el que marca la diferència és si vols ser campió o no. No l'estat físic ni la tàctica»
respectuosos
«Aquests tres anys sempre hem respectat el rival en la victòria i en la derrota»

Malgrat que va contextualitzar les paraules de Sandro Rosell en un acte solidari en què com més alta fos la juguesca més aliments es recollirien, a Pep Guardiola no li va agradar gens que el president apostés per repetir un 5 a 0 en la final de la copa del Rei. I així li ho va fer saber en privat i amb una estirada d'orelles pública en la roda de premsa d'ahir. «Ho podia haver evitat. No conec gaire el president Rosell, però em sembla una persona coherent. Tinc la impressió que no tornarà a fer-me'n una d'aquestes. Jo no ho hauria dit», va afirmar. I és que considera que declaracions com aquestes poden deixar una sensació en l'ambient com si el que fa el seu equip és «fàcil» i de menyspreu al rival, al marge d'afegir més pressió als jugadors. I des que ell va arribar a la banqueta, si per alguna cosa ha presumit i ha destacat és per tot el contrari. «Pel que el conec sé que la intenció no era ofendre. Aquests tres anys hem respectat el contrari en la victòria i en la derrota. No som ostentosos.»

Rosell i Guardiola dijous ja van parlar i el president es va justificar recordant el caràcter solidari de l'acte, fet que va servir al tècnic per assegurar que hauria estat millor que hagués dit que apostava per un «60 a 0» i així s'haurien estalviat tot l'enrenou provocat. Per tancar aquest tema, va assegurar que ell no era ningú per donar consells al màxim representant del club i que malgrat que no li havien agradat les paraules de Rosell no estava «disgustat».

Encara no és l'hora de fer balanç, però entrant al tram final de la temporada el Barça està viu en les tres competicions i molt ben situat per incorporar, com a mínim, un títol a les vitrines; amb això Guardiola entén que el seu equip «ja ha complert». «No estic justificant res perquè sé que hem de guanyar. No sabíem com reaccionaria aquesta plantilla després de guanyar tant i alguns fins i tot un campionat del món. Només em queda felicitar-los.» Pel tècnic, evitar fer «el ridícul» i estar en la situació actual és el mínim exigible per al Barça, perquè guanyar ja depèn de molts altres factors. En aquest sentit, va posar com a exemple el Barça de bàsquet, del qual va elogiar la competitivitat exhibida a Grècia, que ja hagi aconseguit la copa del Rei contra el Madrid i que lideri l'ACB.

Guardiola mai sol buscar excuses i ahir tampoc ho va fer amb les lesions o el cansament de bona part dels futbolistes pels compromisos de seleccions. «Ara el que marca la diferència és saber si vols ser campió o no. No l'estat físic ni la tàctica.» I avui l'equip té una prova molt exigent contra el Vila-real, un dels millors equips de la lliga. «Està consolidat. Tenen una estructura definida i grans jugadors», va destacar. Pep, però, no creu que sigui tan decisiu com s'està dient. «Haurem d'anar al Bernabéu a guanyar la lliga», va explicar.

Missatge a Mazinho

Amb Xavi absent per sanció, una de les opcions que té Guardiola per suplir-lo és Thiago Alcántara. «El seu nivell és molt bo. El Luis Enrique m'ha dit que s'ha comportat molt bé. Probablement tinc més confiança jo en ell que el seu pare», va afirmar. Aquesta última frase podria ser un missatge que enviava al pare del futbolista, Mazinho, que aquesta setmana ha dit que si el Barça fitxa Cesc la progressió futbolística del seu fill s'estancaria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)