Barça

Sempre hi ha un primer cop

Estrena. Fins a 18 jugadors entre les plantilles del Barça i de l'Espanyol no han jugat mai cap derbi al Camp Nou. Jordi Alba, Casilla, Colotto i Sergio García, els que tenen més números per debutar

Entre les plantilles del Barça i de l'Espanyol hi ha 18 jugadors que mai han disputat cap derbi al Camp Nou corresponent a un partit de lliga, set blaugrana i onze blanc-i-blaus. Muniesa i Cuenca, que estan encara lesionats, i Wakaso, concentrat amb la selecció de Ghana, s'hauran d'esperar amb total seguretat fins a la temporada vinent. Per part blaugrana, a més, Dos Santos –que no compta per a Vilanova– i Bartra –amb pocs minuts i amb molèsties després del CatalunyaNigèria–, tenen molts números de seguir sense poder debutar. Per part de l'Espanyol, succeeix el mateix amb Mattioni, Tejera i Longo, ja que no entren en els plans d'Aguirre i difícilment es vestiran de curt diumenge.

A l'altra banda es troben Jordi Alba, Kiko Casilla, Colotto, Simão i Sergio García, que gairebé segur seran titulars i podran jugar el seu primer derbi al Camp Nou. El cas més sorprenent és el del davanter blanc-i-blau, que tot i fer ja dues temporades i mitja que juga a l'Espanyol i tot i ser titular indiscutible, encara no sap què és disputar un derbi contra el Barça en territori blaugrana. Sergio García, de fet, va debutar en un derbi en el partit d'anada del curs passat. En aquell mateix duel també es va estrenar contra el Barça Kiko Casilla, que va jugar els últims minuts després d'una lesió de Cristian Álvarez, la mateixa situació que diumenge li permetrà ser titular al Camp Nou.

La resta de jugadors sense aquesta experiència són els blaugrana Alexis Sánchez i Alex Song, i els blanc-i-blaus Víctor Álvarez, Albín, Christian Alfonso i Stuani. En principi, i quan encara falta veure com resol Aguirre la baixa de Wakaso, tots ells seran suplents diumenge, en espera d'entrar en la segona meitat i de disputar, d'aquesta manera, els primers minuts en un derbi de lliga al Camp Nou.

Xavi, 25 derbis

A l'altra banda trobem els veterans en el partit de màxima rivalitat ciutadana. El líder és, sense cap mena de dubte, Xavi Hernández, amb un total de 25 derbis en la lliga, 13 dels quals al Camp Nou, amb un bagatge de 15 victòries, vuit empats i dues derrotes, 2.121 minuts en els quals ha marcat quatre gols. Després de Xavi, apareix l'altre mite del FC Barcelona, Carles Puyol, amb un total de 21 derbis de lliga. Els següents són Víctor Valdés (16), Iniesta (14), Messi (12), Busquets (8) i Dani Alves i Piqué (7).

Molta menys experiència tenen els jugadors de l'Espanyol, en què el líder és Joan Verdú, amb un total de sis derbis en el seu currículum. El segueixen Forlín (5), Baena (4), Raúl Rodríguez (3) i Cristian Álvarez i Héctor Moreno (2).

DUES LLEGENDES

Xavi (25) i Puyol (21) són els dos jugadors amb més derbis de lliga disputats

PERILL A LA VISTA

Sergio García només ha jugat un derbi contra el Barça, el del curs passat a Cornellà

Joan Capdevila, 13 temporades després

Un cas força curiós és el de Joan Capdevila, que als 34 anys disputarà diumenge el segon Barça-Espanyol de la seva extensa carrera esportiva. El lateral de Tàrrega, que s'ha enfrontat 20 vegades amb el Barça –13 de les quals al Camp Nou–, es va estrenar contra els blaugrana precisament al seu estadi, en un derbi disputat el 14 de març de 1999, i fins ara l'única experiència de Capdevila contra el Barça amb la samarreta de l'Espanyol. Aquell dia, el lateral va compartir titularitat amb jugadors de la talla de Toni Jiménez, Iván Helguera, Moisés Arteaga, Benítez, Martín Posse, Galca, Sergio González i Pacheta, un partit que va guanyar l'equip blaugrana per 3-0, amb dos gols de Rivaldo i un de Kluivert. Aquell estiu, Capdevila va fitxar per l'Atlético de Madrid, amb el qual jugaria dos duels contra el Barça, per passar després al Deportivo de la Corunya, amb el qual es va enfrontar deu vegades a l'equip blaugrana. Després, amb el Vilareal, va jugar set cops contra el rival ciutadà de l'Espanyol. El bagatge de Joan Capdevila contra el Barça és de sis victòries, quatre empats i deu derrotes, amb un total de 1.651 minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)