Barça

opinió

Han deixat de ser només un

La junta directiva del FC Barcelona ha deixat de ser aquell grup compacte i homogeni que ha governat el club des del mes de juliol de l'any 2010 fins fa poc més d'un mes. Durant tot aquest temps, tot i haver-hi debat, gairebé totes les decisions s'havien pres per unanimitat. Tots els directius seguien els consells de qui era el seu líder, Sandro Rosell. La dimissió del president ha provocat que el grup compacte hagi deixat de ser-ho. Que el grup homogeni hagi sofert esquerdes importants. Han deixat de ser només un, amb els problemes de governabilitat que això pot comportar.

Cap dels directius volia que Rosell dimitís, i tots van voler continuar el projecte encetat l'any 2010 amb el nou lideratge de Josep Maria Bartomeu, però han perdut el seu gran referent i han aflorat conflictes i focs interns que Rosell sempre havia aconseguit apagar. Qui més malparat ha quedat després de la marxa de Rosell és Toni Freixa. Bartomeu vol governar el club amb un altre tarannà, més conciliador, i això ha perjudicat el qui fins fa poc era secretari i portaveu de la junta directiva. Freixa i Bartomeu eren homes de Rosell, molt fidels a l'expresident, però tenen maneres de fer diferents. Amb Rosell, Freixa estava protegit dins la junta. Amb la marxa de Rosell, ha quedat desprotegit. Ha deixat de ser portaveu, tot i continuar sent secretari. I sembla que ha començat una campanya contra la seva persona, i alguns han arribat a assenyalar-lo com el gran responsable, sense ser-ho, de tot l'enrenou que ha provocat i està provocant el fitxatge de Neymar. L'advocat ja no està protegit per Rosell, i és evident que la campanya no s'està fent només des de fora. També estan hi participant des de dins, amb els problemes interns que això comporta. La de Freixa és una esquerda, però n'hi ha més. Si Rosell hagués presentat el nom de Pau Vilanova, un dels seus homes de confiança, com a futur directiu, ningú pot dubtar que la resta l'haurien acceptat sense problemes. En l'última reunió, qui és un dels homes més propers al moviment penyístic d'aquesta junta, s'havia de convertir en directiu, però es va anunciar que s'havia ajornat la incorporació de nous directius fins a la temporada vinent. La veritat és que van ser uns quants els directius que no estaven per a noves incorporacions, amb temes econòmics com a raons.

I també hi ha discrepàncies entre directius i la manera de fer d'alguns executius del club. Discrepàncies amb les quals abans callaven i ara, no. A més, molts dels directius dels que no han format part del nucli dur amb Rosell, mostren el seu malestar per com s'ha portat tot el tema del fitxatge de Neymar, així com la seva preocupació per les conseqüències que pugui portar en un futur.

El 5 d'abril es farà el referèndum que ha de decidir el futur del Camp Nou. Tothom farà pinya a la junta fins a aquell dia per com d'important és el projecte. Veurem què passa amb posterioritat, sobretot depenent del resultat. De moment, hi ha directius que pensen seriosament a no formar part d'aquest grup que fins fa poc era compacte en unes futures eleccions, sigui l'any 2016 o quan sigui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)