ACB

Inici dolent, final pitjor

ACB. L’Unicaja va treure de la pista un Divina Joventut que va arribar a perdre de 29 punts (79-50) i que encadena la tercera derrota; després del 42-40, es va enfonsar amb un 25-3 (67-43)

Tercera derrota seguida per primer cop aquest curs. La Penya necessita amb urgència tallar la ratxa negativa. I sobretot, i el més important, recuperar sensacions després de perdre contra el Breogán a casa i ahir en una pista on et poden derrotar però no arribant a perdre de 29 punts (79-50). La Penya continua en zona de play-off, tot i que amb un marge d’error cada vegada més estret. Diumenge vinent contra el Burgos, a Badalona, ha de ser el punt d’inflexió per rellançar-se.

La Penya va començar negat de cara a cistella, amb una sèrie històrica de 15 tirs seguits fallant. Això va fer que l’Unicaja anés obrint forat en el resultat aprofitant també les concessions dels verd-i-negres, que van perdre fins a set pilotes. L’avantatge es va disparar fins als 16 punts (28-12). Els de Luis Casimiro van anul·lar totalment Laprovittola amb una defensa asfixiant que no el deixava ni generar per als seus companys ni anotar. Però el desvetllament de l’argentí va servir per liderar la reacció dels de Carles Duran, que abans del descans es van situar a sis punts (33-27).

En el segon temps, dos lliures de Ventura semblava que eren l’estirada definitiva (42-40). Però va ser al revés. Primer, un parcial de 10-0 (52-40) que es va ampliar a un 25-3 i que va deixar el partit sentenciat set minuts abans del final (77-43). Hi havia temps per reaccionar, però els verd-i-negres estaven enfonsats mentalment i això es va traduir a la pista, perquè els malaguenys els van passar per sobre. Igual que a València, l’Unicaja va demostrar a la Penya que està acostumat a un nivell físic que al Joventut li costa. Amb el partit trencat i amb 29 punts de desavantatge (79-50), els malaguenys van convertir el matx en una festa, sobretot des de la llarga distància i anotant, només en el darrer quart, 9 triples de 13 intents.

Amb l’Unicaja escapat –és a dues victòries i va guanyar el basket average de l’anada (83-76)–, la Penya té vuit jornades per redreçar el rumb.

Quan el Tenerife-Penya?

D’altra banda, el fet que l’Iberostar jugui la final a quatre de la Champions League quan s’havia d’enfrontar amb la Penya obligarà a jugar el matx entre setmana. Avui es farà oficial, però tot fa pensar que la data serà el dimecres 24 d’abril.

LES DADES

0/15
tirs
ha fet la Penya després de la primera cistella anotada per Todorovic en el segon 20 de partit.
9/13
triples
ha anotat l’Unicaja en un darrer quart que ha estat un festival malagueny.
Hem de retrobar el camí que ens ha portat fins aquí i tallar de seguida aquesta sèrie de tres derrotes seguides
Nico Laprovittola
Hem abaixat els braços per la frustració que estàvem sentint en el partit, jo el primer, i això no pot ser
Carles Duran
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)