Eurolliga

Ara la vol com a tècnic

Jasikevicius, que ja té quatre títols com a jugador, amb el Barça, el Maccabi (2) i el PAO, vol guanyar el primer com a tècnic, agafant el testimoni de Zeljko Obradovic (9 títols), i retornar els blaugrana al cim d’Europa amb Mirotic i Calathes

4

Eurolligues

té Saras com a jugador

Quan a l’estiu van fitxar Jasikevicius, no només es va fitxar una llegenda blaugrana. Es va fitxar una persona que té un pòquer d’Eurolligues a les seves espatlles. Com a jugador, va aixecar el títol amb el Barça (el 2003), dues vegades seguides amb el Maccabi de Tel-Aviv (2004 i 2005) i una altra amb el Panathinaikòs de Zeljko Obradovic (2009). Si bé el serbi és precisament un dels seus referents, l’objectiu no és assolir les nou Eurolligues que té, però sí donar-ne una altra al Barça, que ja fa una dècada que no és a prop d’aconseguir-ho.

Per fer-ho, els blaugrana tenen arguments suficients per ser entre els millors. L’arribada de Calathes i la que s’espera d’un pivot top, amb el lideratge de Mirotic i una plantilla exigent, converteixen automàticament els blaugrana en favorits.

Un Palau sense públic

De moment, tot i que les autoritats de la Generalitat de Catalunya permeten que hi hagi públic com ja va passar amb l’Uni Girona, al Palau Blaugrana no n’hi haurà. És una decisió del club per evitar problemes –ja hi ha prou incendis a la presidència– i perquè la instal·lació és vella i no hi podrien entrar tants espectadors com voldrien.

L’Eurolliga, però, ho té clar i el seu objectiu només és un: que del 28 al 30 de maig a Colònia es disputi la final four, que voldrà dir que la competició s’ha pogut desenvolupar. Segur que no serà amb normalitat, perquè el que hi haurà, a banda de molt espectacle, seran moltes PCR. L’Eurolliga, després de la patacada històrica que va suposar no poder finalitzar la màxima competició continental, ha pres totes les mesures i també tenen previstes dates per poder recuperar partits si se suspenen. El dubte és com afrontaran la pandèmia els diversos països participants, ja que la situació es complica molt més que en l’ACB. L’organització vol que es facin esforços perquè hi hagi públic, i en la majoria de pavellons n’hi haurà. El Barça, de moment, no s’hi afegeix per evitar problemes.

L’Eurolliga d’enguany ve marcada per diversos aspectes. El primer és la Covid-19. Un altre, l’absència d’una llegenda com Zeljko Obradovic, que, després de set anys al Fenerbahçe i més d’una dècada al Panathinaikòs, a més del Joventut, el Madrid, el Partizan i el Benetton, farà un any sabàtic. Qui també podria ser una absència rellevant és el base argentí Facu Campazzo, que podria anunciar en breu que deixa el Madrid per anar a l’NBA, sense esperar més per evitar lesions. És cert que fins al gener, com a mínim, la lliga nord-americana no començarà, però ara l’equip blanc tampoc s’hi juga res. El club, que ja fa temps que és conscient que marxarà, ha tingut temps per preparar el pla per substituir-lo.

L’Efes manté l’equip

La temporada passada, l’equip turc d’Ataman va ser la gran revelació i un aspirant clar al títol després d’haver arribat a la final a quatre un any abans. L’Efes ha estat capaç de mantenir el bloc de la plantilla, amb Shane Larkin com a gran motor, però al costat de Simon, Dunston, Anderson, Pleiss, Micic, Moerman, Singleton i Beaubois.

Al Fenerbahçe, Igor Kokoskov va agafar el relleu d’Obradovic i aconsegueix mantenir Vesely, mentre que Xavi Pascual continua al Zenit. El Milà ha tornat a fer una gran inversió i el CSKA manté la base amb la incorporació dels ex-Baskonia Shengelia i Hilliard.

LES DADES

3
Eurolligues
només tenen els jugadors del Barça. Dues són de Higgins amb la samarreta del CSKA i l’altra és de Calathes amb el Panathinaikòs.
10
Eurolligues,
comptant-hi l’antiga copa d’Europa, té el Madrid. El segueix el CSKA (8), el Maccabi (6), el Panathinaikòs (6) i el Varese (5).
28-30
de maig
està prevista la ‘final four’ de l’Eurolliga, que es disputarà a Colònia (Alemanya), on ja s’havia de disputar en l’edició suspesa per la Covid-19.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)