ACB

L’altre Pustovyi

L’ucraïnès s’enfronta amb el seu exequip i només ha necessitat un partit al Gran Canària per valorar més (26) que en 51 partits defensant la samarreta blaugrana

“L’èxit? És senzill: si tens minuts, tens confiança, i si tens confiança, jugues bé”, argumenta l’ucraïnès

Artem Pustovyi (Sofiyivka, Ucraïna, 25-6-1992) ha recuperat al Gran Canària en només un partit les sensacions que el van portar a fer eclosió a l’Obradoiro i que li van valer fa tres temporades el fitxatge pel Barça, contra el qual juga avui (21.30 h). El pivot ucraïnès és un altre. L’altre Pustovyi, aquella persona estimada als vestidors blaugrana, que va tenir el seu fill Viktor a Catalunya i que Ricard Casas feia cantar quan feien tecnificacions per no tenir pressa en el moviment, ha recuperat el somriure. L’ucraïnès (2m18), que va ser professional al Khimki, on va jugar sis temporades, sap el que és aquesta feina. La seva dona havia jugat a voleibol i comparteixen la passió per l’esport i és un pal de paller a la seva vida.

Pustovyi només ha necessitat un partit per fer una valoració de 26 (amb 13 punts, 9 rebots i 4 taps), una xifra que no va assolir en cap dels 51 partits que va jugar de blaugrana a l’ACB. El primer any al Palau va jugar 23 partits; el segon, només set, i quedava fora de la convocatòria constantment perquè en la seva posició hi havia Davies, Tomic i Oriola. L’any passat en va jugar 21. Amb l’arribada de Pau Gasol, va desaparèixer. Pustovyi ens explica la clau de l’èxit: “És molt senzill: si tens minuts, tens confiança, i si tens confiança, les coses et surten bé. Aquí al Gran Canària l’entrenador i el club confien en mi i m’ho demostren.” De fet, en el seu debut amb l’equip canari va jugar 25 minuts, una xifra que només havia superat una vegada al Barça. I quan ho va fer, contra l’Estudiantes, va respondre amb 18 punts, 5 rebots i 23 de valoració, el seu sostre de blaugrana. Avui es retrobarà amb dos vells coneguts com són Davies i Oriola i toparà amb el que ha estat el seu recanvi: el turc Sertaç Sanli, que debutarà després de la lesió. Davant seu, un amic, Davies, parla d’ell: “Em fa il·lusió retrobar-nos, està demostrant la seva qualitat.”

20
de valoració
va fer a l’Obradoiro, registre que li va valer el fitxatge pel Barça: 11,1 punts, 6 rebots i 2 taps de mitjana.
4
clubs
l’han fitxat: Khimki (2009-2015), Obradoiro (2015-2018), Barça (2018-2021) i Gran Canària.
23
de valoració
va ser el seu sostre al Barça. Amb el Gran Canària, en el primer partit, 26.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)