Eurolliga

Eurolliga per somiar

Eurolliga. Arrenca una de les edicions de més nivell i amb més candidats per ser campió dels últims anys, amb el Barça però també amb l’Efes, el CSKA, el Madrid, el Milà, el Fenerbahçe o el Zenit

Fase regular

Jornada 1

AS Monaco - Panathinaikòs

19 h

Maccabi - Bayern

20.05 h

AX Milà - CSKA

20.30 h

R. Madrid - Anadolu Efes

20.45 h

Unics Kazan - Zenit

18 h (demà)

Fenerbahçe - E. Roja

19.45 h (demà)

Asvel - Zalgiris

20 h (demà)

Olympiacòs - Baskonia

20 h (demà)

Barça - Alba Berlín

21 h (demà)

2

equips

nous: Mònaco i Unics

L’Eurolliga recupera la seva normalitat amb públic ja a les graderies. La màxima competició continental aixeca avui el teló sense un favorit clar i amb molts candidats. Un any més el nivell ha tornat a créixer d’una competició apassionant, cada vegada més dura i més disputada. Una Eurolliga sense un històric com el Khimki penalitzat per la seva crisi econòmica i un València d’Eurocopa.

L’NBA no ha pogut endur-se estrelles com Micic –MVP de la final a quatre i màxim anotador de l’Eurolliga amb 16,7 punts de mitjana– ni Larkin, cosa que certifica que l’Efes continua fent una aposta ferma per intentar reeditar l’Eurolliga. Qui sí que ha marxat a la millor lliga del món ha estat Kevin Pangos per fer parella amb Ricky als Cavs. Xavi Pascual li ha trobat el recanvi en un ex-NBA com Shabazz Napier, exestrella de l’NCAA. El CSKA ha tornat a fitxar Alexei Sved, un jugador individualista que pot trencar la solidesa de Clyburn, Hackett, Shengelia, Milutinov o Lundberg. El Madrid, amb els ex-Barça Heurtel i Hanga, té segurament el millor joc interior d’Europa, amb Tavares, Yabusele, Thompkins, Poirier i Randolph, i Williams-Goss li donarà estabilitat en la direcció.

El Milà, després de quedar-se a les portes de la final de l’Eurolliga, ha pescat de l’NBA Nicco Melli mentre l’arribada de Jerian Grant donarà més potència a la direcció, al costat de Sergio Rodríguez i Delaney. Mantenen Shavon Shields. Sasha Djordjevic canvia el Virtus de Bolonya pel Fenerbahçe, que conserva les seves estrelles De Colo, Vesely i Guduric, i també Polonara, Pierre i Booker, a més d’incorporar l’ex-Baskonia Pierria Henry. Els de Vitòria han apostat per Baldwin (Bayern) com a referent.

L’Alba, amb Lo i Sikma com a referents, té el debutant Israel González com a tècnic. Pel que fa als debutants, el Mònaco –campió de l’Eurocopa–, amb el pavelló més petit de la competició, ha incorporat Mike James, l’ex-Barça Westermann i l’ex-ACB Will Thomas. Continua Zvezdan Mitrovic. D’altra banda, l’Estrella Roja ha fet una inversió gegant per fitxar Kalinic, també incorpora Austin Hollis (Zenit), recupera Maik Zirbes i té jugadors com Wolters i Holo White- que han de fer un salt endavant. El Bayern de Trinchieri ha perdut Baldwin però ha fitxat Walden (Estrella Roja) per liderar l’atac serbi i incorpora Darrun Hilliard, ex-Baskonia. El Zalgiris de Martin Schiller cada vegada és més veterà i amb menys joves (Kalnietis, Jankunas, Milaknis). El Maccabi ha fet un equip físic però genera dubtes, l’Unics ha fitxat molts noms, com Hezonja, però caldrà veure quin equip fa mentre els dos equips grecs no apunten a la final a quatre: l’Olympiakòs ha incorporat Moustapha Fall i el Panatinaikòs manté Papaetrou, Papagianis i Dedovic.

Aíto i Dusan Ivkovic

El curs d’enguany no tindrà una llegenda europea com és Aíto García Reneses, que ha deixat la banqueta de l’Alba Berlín. El madrileny, tot i tenir 74 anys, diu que no s’ha retirat. També serà una temporada per homenatjar un mite com és Dusan Ivkovic, un ídol serbi que va morir fa dues setmanes.

Petrusev (Efes), el recanvi de Sanli

El serbi arriba per cobrir la baixa de Sanli (Barça). Filip Petrusev (2,11 mi 21 anys) ha signat unes estadístiques espectaculars en la Lliga Adriàtica defensant la samarreta del Mega Bemax, amb 24 punts i 8 rebots de mitjana. És un pivot amb molt més talent que Sanli tot i la seva joventut, perquè pot fer moltes més coses que ser un finalitzador, ja que pot generar per si sol. Projecte NBA.

Any I després de l’adeu de Spanoulis

El màxim anotador de la història de l’Eurolliga (4.455 punts), davant de Navarro (4.152), va anunciar la seva retirada als 41 anys. És l’únic jugador que ha estat capaç de ser tres vegades MVP de la final a quatre juntament amb Toni Kukoc. Es va formar en el Larissa i el Maroussi i va jugar en el Panathinaikòs (2005/06 i 2007/10), en l’Olympiacòs (2010/20) i ene ls Rockets (NBA).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)