Eurolliga

El Barça també es fa valer a Belgrad (69-76)

Els triples han distanciat l’equip en el tercer quart (49-61) i en l’últim ha tocat patir per la pressió del públic i la defensa dels serbis

El Barça mantindrà una jornada més el lideratge a l’Eurolliga després d’una treballada victòria a la pista de l’Estrella Roja, la més calenta d’Europa, en un partit en què ha combinat moments de lucidesa en atac i bona defensa però en què ha acabat patint per la pressió del públic i els jugadors locals. Els errors en els triples han condemnat l’Estrella Roja. Pel Barça han destacat Hayes (14 punts i 8 rebots) i en els minuts finals Mirotic i Kuric, que ha fet el triple decisiu.

Tot i la presència de Novak Djokovic a la primera fila els guerrers del Pionir s’han vist sobrepassats pel Barça en uns primers minuts brillants en defensa i en atac. Laprovittola ha fet un recital de cinc minuts lluint-se assistint sobretot a Sanli i Sergi Martínez, que sols han clavat els tres primers triples que han intentat (5-16). La segona unitat de Saras ha mantingut el nivell defensiu però en atac ha topat ja contra al mur roig, més alçat, dels locals, que han fet un pas endavant i en atac han viscut de la grapa de Mitrovic sota els cèrcols.

La defensa i els crits incessants de l’afició local han desactivat els blaugrana en el segon quart. Un 7-0 d’inici i un posterior triple de Wolters –l’únic de l’equip en tot el primer temps (1/8)– han capgirat el partit (23-22). Ha tornat Laprovittola ja que Jokubaitis no ha vist ni les línies de passada ni la forma d’anotar. Davies també s’ha estavellat contra els pivots locals. L’equip ha millorat en els minuts finals amb accions més ràpides però en defensa Kuzmic s’ha menjat els blaugrana recollint un rebot rere un altre (9, 7 en atac). Els serbis han arribat vius al descans tot i que la seva estrella, el desitjat Kalinic, ha estat un llast en atac (1 de 5 i 1 rebot).

De tres en tres

Kalinic ha sortit del vestidor com un jugador nou (11 punts en deu minuts) però no ha pogut sol contra l’allau ofensiu blaugrana, liderat un cop més per Laprovittola. L’argentí ha marcat la línia amb dos triples seguits i s’hi han afegit Hayes, amb dos més, i Smits. El nord-americà, que ja va jugar un molt bon partit a Tenerife, se n’ha anat a la banqueta amb 14 punts i 6 rebots. Jokubaitis, amb una entrada marca de la casa, ha posat la màxima diferència (49-61) en l’última acció del tercer quart.

Djokovic encén el Pionir

Els serbis, malgrat tot, han decidit no rendir-se i han tornat a posar les barricades a la seva zona provocant el col·lapse en l’atac dels blaugrana (63-67) i una esbroncada monumental de Saras mentre Laprovittola s’ho mirava de la banqueta després de perdre una pilota. Djokovic, encès, ha estat el primer en aixecar els vuit mils seguidors serbis en uns minuts d’altíssima tensió fins l’aparició estel·lar de Mirotic amb un dos més u determinant (63-70). Markovic s’hi ha tornat de tres (68-71) però finalment Kuric, també des dels 6m75, ha dit prou (69-76)