Eurolliga

L’últim drama?

Drammeh s’afegeix a la llista de jugadores de l’Uni que s’han perdut algun partit

Sense ella, Julbe tindria 7 peces per a demà a Istanbul

Binta Drammeh és la darrera jugadora de l’Spar Girona a afegir-se a la nòmina de les que s’han perdut algun partit oficial aquest curs –són 14 en les competicions FEB (supercopa i lliga) i 9 en l’Eurolliga. L’alera sueca no va jugar abans-d’ahir, a casa contra el Casademont, per precaució, perquè, amb el debut de Michaela Onyenwere, Kennedy Burke podia jugar tot el partit al perímetre. Drammeh, que segons va explicar després Alfred Julbe feia quinze dies que arrossegava molèsties musculars –des de la derrota a casa amb el Gernika, en la pròrroga–, no s’havia perdut cap compromís des de la lliga catalana el 12 de setembre a Manresa. Laia Flores, Rebekah Gardner, Julia Reisingerová i Giedre Labuckiene –les dues pivots es van perdre l’únic amistós de pretemporada, a Camprodon, el dia que Eldebrink es va lesionar per primer cop– són les que encara sobreviuen a la plaga de lesions de l’Uni aquesta temporada.

Riscos controlats

El calendari és un dels factors que pot influir en la decisió del cos tècnic gironí sobre fins a quin punt val la pena forçar Drammeh a Istanbul, demà a la pista del Fenerbahçe. L’estat de la cuixa esquerra de la sueca –hi lluïa una protecció en el darrer partit d’Eurolliga, dimecres passat– serà determinant. L’objectiu és que la sobrecàrrega no passi a trencament, i l’Eurolliga no torna fins al 12 de gener, amb la visita del Kursk a Girona.

Entremig, l’equip té lliga el dia dels Innocents al Ferrol i el 4 de gener a casa contra l’Ensino, dos partits en què Magali Mendy ja estarà a disposició d’Alfred Julbe, com Michaela Onyenwere, absent demà perquè el seu passaport nigerià no l’allibera de la condició d’extracomunitària –com passa en les competicions FEB– i Gardner i Burke són, ara mateix, les preferències, tenint en compte que es poden fer 4 canvis en tota l’Eurolliga.

L’Uni i el Fenerbahçe comparteixen balanç, juntament amb el Sopron (6-3), al capdamunt de la classificació del grup B de l’Eurolliga. El triomf gironí el 20 d’octubre per dotze (71-59) contra l’equip de Víctor Lapeña afegeix una altra variable a l’equació, perquè, fins ara, l’Spar Girona té l’average particular favorable contra els dos equips amb què ja s’ha vist les cares en la segona volta, el Sopron i l’Schio.

Expansiva
L’Araski - Ferrol i el Promete-Gernika són els dos primers partits de la LF ajornats per covid. A Itàlia, el duel entre l’Schio –rival de l’Uni dimecres passat– i el Venècia, que havia de visitar l’Avenida demà, no es va jugar per positius en el segon.
4
jugadores
no s’han perdut cap partit oficial de l’Spar: Flores, Gardner, Reisingerová i Labuckiene.
12
punts
té l’Uni d’‘average’ particular amb el Fenerbahçe.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)