Eurolliga

El Palau, inexpugnable

Bàsquet. El Barça tanca la primera volta de l’Eurolliga amb un èpic triomf sobre l’Unics Kazan, que guanyava de vint enel darrer quart (57-77) i sucumbeix a la màgia del recinte blaugrana

Barça 111 Unics Kazan 109

FC BARCELONA:Davies (2), Exum (13), Oriola (4), Laprovittola (12), Mirotic (28) –cinc inicial–; Sanli (5), Smits (8), Kuric (24), Jokubaitis (15) i Caicedo. 18/31 de 2, 11/24 triples (4 Kuric, 3 Mirotic, 2 Laprovittola i 1 Exum i Jokubaitis), 42/44 tirs lliures, 34 rebots (6 Oriola, Sanli i Smits), 19 assistències (8 Laprovittola) i 124 de valoració (26 Mirotic).UNICS KAZAN:John Brown (21), Lorenzo Brown (27), Hezonja (18), Uzinskii (3), Vorontsevich (2) –cinc inicial–; Spissu (2), Canaan (20), Brantley, Jekiri (10) i Mayo (6). 23/47 de 2, 13/29 triples (4 Lorenzo Brown i Hezonja, 3 Canaan i 1 Uzinskii i Mayo), 24/31 tirs lliures, 26 rebots (7 Lorenzo Brown), 16 assistències (9 Lorenzo Brown) i 104 de valoració (33 Lorenzo Brown).PARCIALS:27-28, 10-18 (37-46), 20-28 (57-74), 37-20 (94-94) i 17-15 (111-109).

Nit memorable al Palau Blaugrana, amb victòria del Barça en la pròrroga tot i anar quasi tot el partit a darrere i veure’s 20 avall a l’inici de la segona meitat (57-77). Mirotic amb tres tirs lliures d’una falta que forçava a 15,5 segons empatava a 94 i Lorenzo Brown fallava la suspensió que hauria evitat el desempat, com el triple que hauria permès l’Unics lligar el seu vuitè triomf en nou partits i confirmar la seva condició de matagegants –havia superat el Madrid, el Milà i el CSKA. I un nou ídol per a la mític instal·lació en el seu 50è aniversari: Isaiah Canaan després de fer callar amb el dit índex el Palau quan acabava de fer de 6,75 m el 69-84 a 6:00.

Mentalitat

Sarunas Jasikevicius estava desesperat amb els seus homes i al descans deia que no els havia mentalitzat prou. D’aquí que hagués de ser un rival qui fes reaccionar l’equip, liderat per Mirotic –li va dir de tot i durant força estona–, i en una remuntada punt a punt que es consumava a la pròrroga (96-94 Kuric de tir lliure). Sanli havia donat la màxima al segon quart amb 4 punts seguits (33-30), igualada per Jokubaitis a 12,8 (110-107).

L’Unics havia fallat tres llançaments quan Jasikevicius, desesperat, demanava minut amb 18-24 a 2:35 per acabar el primer quart. Mario Hezonja ja havia començat amb 2 triples seguits (0-6) i una acció sense tocar el terra 3-8). Kuric al segon quart donava el primer avantatge blaugrana (29-28) i, amb el partit alentit, Hezonja reapareixia de lluny a 4:52 per la mitja part (35-39) i quan Sanli amb 4 punts seguits havia donat una pírrica màxima local (33-30). Un 0-11 amb Jekiri capturant l’ofensiu a una safata fallada en contraatac obligava Saras a aturar-ho a 3:13 (35-45), temps per veure una cistella de Mirotic al quart intent local i un punt de tir lliure de John Brown, màxim anotador al descans (13).

El 0-9 visitant a l’inici del tercer quart després de dos tirs lliures de Jokubaitis, amb el conjunt del del Tatarstan enfilant la màxima a 16 (39-55), era l’anticipi dels vint, amb Jekiri fent el que volia sota el cèrcol blaugrana i Hezonja establint-la per primer cop: 51-71 10/17 triples dels visitants.

Mayo després de recuperació al contraatac recuperava la vintena de tres (57-77). 4 punts d’Exum (61-77) i Jokubaitis a la contra obligaven Perasovic a aturar el rellotge a a 8:10 i, punt a punt, la diferència s’anava eixugant: 80-88 triple de Kuric a la cantonada. Mirotic a 2:12 amb la quarta d’Hezonja, precipitat en atac, situava el 82-88 i Laprovittola de sota el cèrcol a pilota recuperada deixava la renda en 4 (84-88) a 2:08. La falta forçada pel montenegrí quan Lorenzo Brown a 25 segons havia fet el 91-94, la clau per a un desempat d’un sol cper l’anella.

Hem pogut fer dubtar el rival a la meitat de l’últim quart i quan hem vist l’oportunitat no l’hem desaprofitat
Sarunas Jasikevicius

UN ÍDOL

Isaiah Canaan fent callar el públic després de triple (69-84), el revulsiu a 6:00

LES DADES

7
victòries
en 8 partits duia l’Unics Kazan, que havia guanyat el Madrid, el Milà i el CSKA.
3
punts
de màxima va tenir el Barça, dos cops: 33-30 Sanli en el segon quart i 110-107 Jokubaitis a 12,8.
Ens estaven batent el cul però amb caràcter hem pogut tirar el partit endavant. És un gran orgull per a tots