Eurolliga

L’Eurolliga canvia els protocols per la covid

Bàsquet. Els clubs aproven, com a l’NBA, reduir les quarantenes dels jugadors, que són de 14 dies i que passaran a ser d’entre set i deu dies

Els clubs de l’Eurolliga han decidit reduir el temps de quarantena dels jugadors que donen positiu per coronavirus i han passat de 14 a un període d’entre deu i set dies. El nombre definitiu serà votat avui i dependrà dels diferents protocols que hi ha a cada país. D’aquesta manera s’intenta evitar l’allau de partits ajornats i facilitar que la competició pugui avançar malgrat les dificultats provocades per l’expansió de la pandèmia i els contagis massius per la variant òmicron. L’NBA ja es va trobar fa unes setmanes en la mateixa situació i va reduir el temps de quarantena de deu a sis dies per a les persones sense símptomes.

Tot i que la suspensió de la competició està totalment descartada, el calendari genera grans maldecaps pels ajornaments de partits. El protocol actual assenyala que els partits es poden posposar si un equip no té com a mínim vuit jugadors disponibles. No es poden, en qualsevol cas, ajornar més de tres vegades. L’equip que ho sol·liciti acaba perdent el partit per 20-0. La data límit per acabar la fase regular és el 14 d’abril. L’Eurolliga permet jugar, en cas de necessitat, algun partit en camp neutral. A les pistes dels equips de l’ACB l’aforament ha baixat a partir d’aquesta setmana al 50%, però la situació varia segons el país.

Ahir es va anunciar l’ajornament dels partits Alba-Panathinaikòs, Efes-Bayern i Zalgiris-Olympiacòs, corresponents a la 19a jornada. El CSKA-Barça, que s’ha de jugar el dia 7, continua en el calendari tot i que el club blaugrana va anunciar ahir un nou cas de positiu en la seva plantilla. Es tracta de Sergi Martínez, que es troba aïllat al seu domicili sense símptomes. Abans que ell havien donat positiu Hayes –que ja ha reaparegut–, Calathes, Kuric, Davies, Laprovittoa i Oriola, a banda de Jasikevicius. També hi ha alguns assistents en la mateixa situació. De fet, el Madrid-Barça de diumenge es va acabar ajornant a conseqüència de l’allau de positius, també en el conjunt blanc, que té pendent la visita a la pista del Fenerbahçe.

Mirotic, MVP del desembre

Nikola Mirotic ha estat nomenat MVP del mes de desembre en l’Eurolliga amb uns números formidables: 21 punts, 6,5 rebots, 2,2 assistències i 25,3 de valoració de mitjana. El jugador del Barça ha tingut un 61,8% en els tirs de 2 i del 50% en els triples. És el segon cop que Mirotic guanya l’MVP del mes aquesta temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)