FIBA Champions

El Baxi Manresa venç el Darüssafaka i es revitalitza a Europa (89-74)

El Baxi Manresa ha derrotat avui el Darüssafaka turc (89-74) en el segon partit del Top 16 de la FIBA Champions League i incrementa les possibilitats d’accedir als quarts. Els de Pedro Martínez, que en la primera jornada van cedir contra el Tofas Bursa, no tenien massa marge d’error davant del favorit del grup –es classifiquen el dos primers del grup– i fan un pas endavant, amb una diferència que també pot ser vital en la resolució del grup format per quatre equips.La densa i la diversificació en atac –cinc jugadors per damunt dels 10 punts– han estat fonamentals.

L’equip català s’ha cruspit el turc en els dos primers quarts (49-31) a còpia d’intensitat defensiva i domini del rebot, però després li ha tocat patir quan el rival s’ha situat a només 4 punts (65-61) en el darrer quart, en el qual l’equip de Pedro Martínez ha revifat a còpia de triples en moments clau.

El Darüssafaka s’ha estressat en atac atabalat per les mans locals i ha perdut onze pilotes, que els del Bages han aprofitat per córrer sempre que han pogut davant d’un rival més corpulent que ha proposat un ritme lent. També ha comès dues antiesportives força evitables. Sima ha estat el màxim anotador dels del Bages amb 13 punts –14 al final del partit–i ha domina la pintura. Bako ha fet respecte al darrera i ha estat més imprecís en les continuacions quan ha capitalitzat els cinc primers atacs del Baxi en el partit. La bona direcció tant de Dani pérez com de Dani Garcia ha estat clau. El conjunt manresa ha marxat de 8 en el primer quart (21-13), en el qual el visitant McCollough ha fet els 9 primers punts del seu equip, i ha rematat la feina en el segon en un exercici coral en atac. Olaseni, la figura rival, les ha vist quadrades i no ha anotat.

Un triple de Pérez ha establert la màxima diferència (52-33) però ha estat un miratge. El Darüssafaka s’ha tret la son de les orelles, ha fet un pas endavant en defensa i Pedro Martínez ha hagut de demanar temps mort (57-46). La dinàmica negativa ha prosseguit. Molt ben liderat pel veterà de 38 anys Güler, l’equip turc s’ha posat a 6 punts (60-54). El tercer quart s’ha acabat amb un incert 63-56. El Manresa no ha pogut córrer, no ha trobat accions interiors i ha perdut tota la clarividència d’un atac travat.

Amb l’aigua al coll (65-61) Francisco ha anotat un triple revitalitzant un equip ennuegat. El Baxi ha millorat i un altre triple de Francisco (76-64 a 5:17) ha encès el Nou Congost en una fase en que Moneke, hiperactiu en el rebot defensiu, ha estat clau- Thomasson ha sentenciat amb un altre triple a 2:00 del final (84-71). Vaulet ha posat la cirereta, també des de 6,75 m, i Bako ha anotat a la pintura el 89-74 definitiu.