Lliga femenina

L’Spar Girona torna a perdre la final de copa amb l’Avenida (74-69)

L’Spar Girona no pot revalidar el títol de copa a València perquè ha perdut contra l’Avenida, que alça el seu desè trofeu i superant a l’Uni per cinquè cop en els últims sis anys, després d’un partit igualat en la primera meitat i desequilibrat amb un 12-3 des del 48-47 de Palau amb la dreta (60-50, triple de Samuelson). Les vermelles s’han encallat a la segona meitat i, a l’últim quart, fins que els tripes a la desesperada permeten ajustar el resultat (71-69 Burke), massa tard.

Estira i arronsa

La suspensió de Palau (0-2) al primer atac gironí marcava l’inici, amb les dues interiors de l’Uni capitalitzant els punts fins que Reisingerová cometia la segona a 3:01 i marxava amb 9 punts –7 seguits des del 10-11 de 6,75 m– en un quàdruple canvi de Julbe, que deixava Burke (4). Mendy en la primera que tocava la clavava de tres (15-18), Vilaró a l’últim minut feia el primer de l’Avenida i Leo Rodríguez deixava les blanques per davant al final del primer quart (22-21).

Onyenwere al rescat

Onyenwere de tres jugant a camp obert neutralitzava el vuitè punt de Domínguez (24-24), imparable en atac i que amb 4 més obligava Julbe a demanar minut (30-24 a 7:50 amb la màxima) després d’un 13-3 amb punts de les exteriors de l’Avenida. La nigeriana de l’Uni era la única que anotava (30-31 triple) i amb les titulars de nou al parquet menys ella ni Domínguez (Leo) el duel es traslladava a sota els cèrcols amb Hof i Reisingerová sumant de quatre en quatre (34-35 a 3:13). Copper també enllaçava punts, sis (40-37), amb el perímetre vermell erràtic i Hof fent el que volia als dos costats i era Onyenwere per Labuckiene qui havia de sortir al rescat amb el 13è dels 18 punts vermells (Reisingerová 4 i els altres 2 Burke) al segon quart (41-39) que de nou tancava Leo, ara d’ofensiu (43-39).

Se’n van

El triple de Domínguez, la primera cistella d’Avenida al tercer quart quan havien passat més de dos minuts (46-41), puja la temperatura perquè en la següent acció Burke amb addicional fa que les protestes d’Íñiguez acabin amb tècnica i el sisè punt de la 22 vermella després del descans (46-45). El triple de Flores (53-50), amb Palau amb tres faltes, escurça la màxima blanca que feia Hof i Fasoula l’amplia a menys de tres minuts (57-50) amb l’atac vermell encallat (temps mort gironí a 2:16), després del qual Samuelson de tres estableix la barrera psicològica (60-50). Mendy trenca el parcial de 12-3 però la tècnica a Julbe per una falta d’Onyenwere acaba amb més diferència (63-52) i les jugadores de l’Uni començant la guerra per seu compte fallant triples (65-52).

Cazorla en la primera acció de l’últim quart enfila la màxima a quinze i és Eldebrink de tres qui la deixa en 10 (67-57 a 8:03 temps mort) amb la primera cistella en joc de l’equip gironí. El temps mort de Julbe és a 5:23 i amb l’equip encara sense sumar, ja amb Onyenwere i Burke juntes. Mendy de 4,6 m tot just deixa la diferència en 10 a 4:20 (69-59) i Palau a 3:12 cap a dins fa la segona cistella en joc de l’Uni (69-61).

La pèrdua de Copper i la cistella d’Onyenwere donaven esperança a l’Spar Girona, amb Palau fent la quarta a 2:29 i Eldebrink clavant el triple en transició a 2:11 (69-66). Samuelson de dos és qui refreda la Fonteta (71-66) i Burke de tres la que l’encén de nou (71-69) després d’ofensiu vermell. La pèrdua de Palau a 1:03 amb Hof havent sumat de tir lliure (73-69) fa que passi el temps, Domínguez falli l’atac i Burke dos triples. Domínguez a 22.9 fa 1/2 tirs lliures, deixant el marcador 74-69.