Lliga femenina

Lliçó de resiliència

L’Uni, amb només set jugadores, fa un gran esforç defensiu i físic per tombar el Cadí, superat totalment en el rebot i sense idees en atac

Burke (23 punts) i Araújo (14 rebots) imposen la seva llei sota els cèrcols

Spar Girona 55 Cadí la Seu 45

SPAR GIRONA:Palau (6), Mendy (4), Araújo (7), Burke (23), Reisingerová (11) –cinc inicial–, Flores (4) i López. 11/45 de 2. 3/18 triples (2 Burke i 1 Araújo). 10/12 tirs lliures. 45 rebots (14 Araújo). 11 assistències (3 Palau). 65 de valoració (29 Burke).CADÍ LA SEU:Raventós (14), Brotons (4), Pivec (2), Peña (10), Tunstull (8) –cinc inicial–, Lukacovicova (5), Pujol (1), Soler i Strautmane (1) 12/42 de 2. 5/15 triples (4 Raventós, 1 Peña). 6/10 tirs lliures. 28 rebots (7 Pujol). 4 assistències (2 Raventós). 32 valoració (10 Raventós).PARCIALS:15-6, 12-13; 13-13 i 15-13.PÚBLIC:1.500.

Sorpresa negativa per començar. Labuckiene, amb molèsties, s’afegia a l’allau de baixes i l’Uni va haver d’afrontar un partit per primer cop amb només set jugadores a l’acta: Palau, Flores, Mendy, Araújo, Burke, López i Reisingerová. L’equip, amb el suport incondicional de Fontajau, va sobreviure al repte contra un rival que no tenia la seva millor anotadora, Etxarri, i que queda descavalcat en la lluita per la tercera posició. La defensa, el domini sota els cèrcols (45 a 28 rebots) i els punts de Burke (23) van decantar la balança, sense oblidar intangibles com ara la direcció de Palau o la lluita incansable per cada rebot d’Araújo (14), ja més a prop de la versió que coneixíem de la temporada passada.

Julbe va admetre que era el primer cop en la seva vida que dirigia un equip amb set jugadores. L’equip, tal volta reforçat emocionalment per haver de jugar contra les circumstàncies, va sortir endollat i també amb energia. En un tres i no res va despullar la defensa del Cadí (6-0), que ben aviat va quedar sense resposta sobretot en atac. El domini en el rebot de l’Uni va ser incontestable des del minut 1, però les bones sensacions no s’acabaven traduint en el resultat per les pèrdues (6 en el primer quart) i els errors en el tir, alguns de senzills sota l’anella. Amb tot, l’equip va mantenir a ratlla el Cadí tapant totes les vies d’anotació de les seves jugadores clau, sobretot Peña i Raventós, molt perdudes sense el referent d’Etxarri.

La barrera dels 10 punts

Araújo finalment va clavar el primer triple (20-10), previ a la primera reacció amb cara i ulls de les visitants amb Tunstull trobant el seu lloc en atac i Raventós anotant també de fora (20-17). Reisingerová va saltar a la pista per imposar el seu domini. Sis punts seguits de la txeca van tornar a marcar distàncies, però les gironines no van trobar mai la continuïtat necessària per trencar el partit abans del descans (27-19), tot i el domini en el rebot i l’esforç de Palau per ordenar el joc d’atac.

El partit es va revifar en el tercer quart amb un intercanvi de cops en què l’Uni va atacar amb velocitat per la rereguarda de Peña i Raventós, provocant un temps mort cantat de Bernat Canut. Burke, amb el seu primer triple, va donat més aire (38-29), però es va entrar en l’últim quart encara amb el partit viu (40-32).

Burke, un malson per a les visitants, va tornar a trobar el seu espai en uns minuts de desconcert general. Flores, amb la seva primera cistella, va rellançar l’equip (46-34), ja amb símptomes de cansament. Reisingerová, amb tres faltes, va tornar al parquet a cinc minuts del final i també ho va fer Burke després d’un petit descans. Ella mateixa va acabar sentenciant des del triple (55-43) un partit en què les jugadores ho van donar tot però amb una pega que arrosseguen tota la temporada, la dificultat per anotar des de totes les posicions, sobretot des del triple (3 de 18). El Cadí, com va admetre Bernat Canut, va jugar amb massa respecte.

I això no para

El triomf manté l’equip en la lluita pel segon lloc amb el València, però s’ha de veure si Julbe pot recuperar jugadores de cara al partit de dissabte contra el Saragossa. I per Setmana Santa visitaran Fontajau el Ferrol (12) i l’Avenida d’Íñiguez (15).

No havia jugat mai amb set jugadors, però tot i així hem fet un dels millors partits en defensa
Alfred Julbe
entrenador de l’spar girona

LA DADA

Ens costa ser nosaltres mateixes en escenaris grans, apareix la por i després, els dubtes
Bernat Canut
entrenador del Cadí
17
rebots.
Són els que va agafar de més l’Spar Girona respecte del Cadí ahir a Fontajau.

Júlia Soler, aplaudida en el retorn

L’escorta banyolina Júlia Soler va ser tan aclamada en la presentació de les jugadores visitants com les de l’Uni en el seu primer partit com a visitant. Segurament si hagués estat en la plantilla gironina hauria jugat un munt de minuts davant la situació en què es va trobar l’equip, sense Labuckiene, Eldebrink, Gardner, Drammeh i Onyenwere.

Soler, com les seves companyes, no va tenir encert. Va jugar nou minuts amb 0 de 3 en tirs de dos. A la Seu s’ha trobat una ferotge competència en les posicions exteriors pel rol dominant que tenen Peña i Raventós, una de les jugadores més descarades de la lliga i amb un talent ofensiu descomunal. El mateix Julbe va admetre que tenia la idea de defensar en cada acció el costat dèbil de les dues bases, però que és complicat fer-ho quan estan juntes a la pista.