FIBA Champions

Thomasson guia el Baxi Manresa cap a la final a quatre de Bilbao

Una cistella de l’escorta nord-americà decideix un desenllaç a cara o creu contra l’Unicaja Màlaga (89-91) i classifica el conjunt bagenc per a la fase final de la FIBA Champions League

Una cistella de Joe Thomasson a 1 segon del final ha segellat el bitllet del Baxi Manresa (89-81) cap a una altra fita històrica, cap a la final a quatre de la FIBA Champions League de Bilbao. El conjunt bagenc ha marcat el ritme de joc i ha portat la iniciativa durant tres quartes de partit al Martín Carpena (65-69), i ha sabut reaccionar quan l’Unicaja Màlaga ha capgirat el resultat a partir dels canvis defensius i l’efectivitat en els triples (77-69). Amb un final a cara o creu, la serenitat i el talent de Thomasson ha sentenciat l’accés a la fase final, que es disputarà entre el 6 i el 8 de maig.

El conjunt malagueny ha començat amb alguns dubtes i els bagencs han anat per feina, marcant el ritme amb les transicions (4-9). Les accions de Tim Abromaitis i Jonathan Barreiro han impulsat la reacció local. El resultat s’ha ajustat i una porta enrere de Dejan Kravic ha tancat el primer quart amb un mínim avantatge andalús (23-22). Al Baxi li ha costat entrar en joc al segon quart. Ha necessitat gairebé 3 minuts per veure cistella, però quan ho ha fet ha posat la directa. Set punts consecutius de Chima Moneke –ha acabat la primera part amb 17– han estat el detonant de l’embranzida catalana. El conjunt de Pedro Martínez ha afinat el seu punt de mira i a còpia de triples ha assolit una màxima renda de 11 punts (39-50). Un triple de Darío Brizuela al límit del descans han deixat el parcial a l’equador en 42-50.

Després de la represa hi hagut diverses alternatives. Tres triples consecutius de l’Unicaja ajustaven el resultat (63-67), però el Baxi continuava fidel al seu estil de joc, sense contemplacions en el balanç ofensiu. Així s’ha entrat en l’últim quart amb 4 punts de renda (65-69). La remuntada de l’Unicaja ha prosseguit en l’últim quart i amb un parcial de 7-0 ha capgirat el resultat (72-69). El Baxi, sense possibilitats de córrer, passava per uns moments de crisi i Pedro Martínez s’ha vist forçat a demanar temps mort. El conjunt andalús burxava la ferida i obria l’escletxa fins al 77-69. El parcial ja era de 12-0. La reacció ha arribat al cap de 3:48 amb un triple de Dani Pérez. Tot seguit, una recuperació i una cistella de Moneke tornava a ajustar el resultat (77-74). L’equilibri s’ha mantingut fins al final i amb un desenllaç a cara o creu Joe Thomasson ha decidit amb una cistella a 1 segon del final.