FIBA Champions

Primera via cap a Bilbao

Bàsquet. FIBA Champions League. El Baxi Manresa té l’oportunitat de segellar el bitllet per a la final a quatre si avui (20.30 h) torna a vèncer l’Unicaja Màlaga en el segon assalt de quarts

El Baxi Manresa té avui al Martín Carpena contra l’Unicaja de Màlaga (20.30 h per Esport3/DAZN) la primera oportunitat per segellar el bitllet per a la final a quatre de la FIBA Champions League de Bilbao (del 6 al 8 de maig). La nit màgica del 5 d’abril al Nou Congost (86-63) encara és molt present en la plantilla bagenca, que vol continuar afegint nous capítols de la seva trajectòria europea amb l’accés al final de festa entre els quatre millors de la competició. En cas d’ensopegada, encara tindria una segona oportunitat al santuari manresà, el 20 d’abril.

Amb una intensitat impressionant i un joc col·lectiu de primer ordre, els de Pedro Martínez tenen la consigna per enllestir la feina, però sense l’escalf i l’impuls del Nou Congost no serà lògicament el mateix. També ho veu així el pivot gironí Yankuba Sima: “Serà un partit diferent del que vam viure al Nou Congost i segur que sortiran molt agressius. Arribem amb molt bones sensacions i amb moltes ganes de segellar ja la classificació per a la final a quatre. És un partit important, però s’ha de competir. Hem de controlar els seus anotadors, sobretot en el perímetre, que son difícils d’aturar.” En la mateixa línia, l’escorta d’Ohio Joe Thomasson indica: “Esperem un ambient dur tot el partit perquè s’hi juguen continuar vius a la Champions. Tenen grans jugadors, sobretot bons llançadors i hem de fer que se sentin incòmodes, i no permetre’ls cistelles fàcils.”

Pedro Martínez té les baixes ja conegudes de Guillem Jou, que amb una ruptura del tendó d’Aquil·les de la cama dreta ja no jugarà aquest curs, i del base Dani García, amb un trencament fibril·lar del bíceps de la cama dreta.

El tècnic de l’Unicaja Ibon Navarro recupera Jaime Fernández, que donarà més profunditat en les posicions exteriors. Com es podia esperar, l’exentrenador del conjunt manresà afronta el partit com “una final” i espera que la juguin “com a tal”. En aquest sentit, Navarro ressalta que la desfeta al Nou Congost els servirà d’experiència: “Ja sabem el que és jugar contra el Baxi Manresa. Tenim massa jugadors que no sabien el que era jugar contra ells; ara ja ho saben. Evidentment, intentarem millorar les nostres prestacions i espero que sigui un partit diferent, en què tinguem tanta o més energia que ells, i més encert, que és important sobretot a l’inici dels partits. Si guanyem, tindrem un altre match-ball en què la pressió estarà més repartida. Si no, ens n’anirem cap a casa.”

LA PRÈVIA

Arribem amb bones sensacions i amb moltes ganes de segellar ja la classificació per a la final a quatre
Yankuba Sima
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)