ACB

Sense direcció

ACB. El Baxi, sense bases, topa contra un rival amb Evans (28 punts i 10 assistències) en estat de gràcia i ja pensa en la final a quatre de Bilbao

Baxi Manresa 96 Betis 102

BAXI MANRESA:Naspler (7), Moneke (17), Bako (8), Vaulet (13), Thomasson (16) –cinc inicial–, Steinbergs (5), Martínez (10), Valtonen (10), Maye (10) i Sima. 23/40 de 2. 12/31 triples (3 Thomasson, 2 Maye, 2 Valtonen, 2 Martínez, 1 Vaulet, 1 Steingergs, 1 Naspler). 14/21 tirs lliures. 35 rebots (9 Moneke). 17 assistències (9 Thomasson). 97 valoració (23 Moneke).COOSUR BETIS:Johnson (11), Evans (28), Pasecns (15), Bertans (9), Brown (17) –cinc inicial–, Cvetkovic (5), Almazán, Wiley (10), i Báez (7). 24/44 de 2. 12/25 triples (3 Brown, 3 Bertans, 3 Johnson, 1 Evans, 1 Cvetkovic, 1 Báez). 18/18 tirs lliures. 34 rebots (7 Johnson). 16 assistències (10 Evans). 108 valoració (36 Evans).PARCIALS:18-26, 25-25; 26-19 i 27-32.

El Baxi fa un pas enrere en la lluita per la tercera posició amb la derrota contra el Betis (96-102) en un partit marcat per l’absència d’un director de joc en el bàndol de Pedro Martínez. Les lesions de Pérez, Garcia i Francisco van obligar Pedro Martínez a confiar en el jove Naspler, que va exhibir atreviment però encara poques taules (5 pèrdues en 16 minuts). Els manresans, a més, es van trobar davant d’un dels jugadors més en forma de la lliga, Evans, que va fer un partit exuberant (28 punts, 10 assistències i 36 de valoració). Els andalusos van tenir també un dia brillant des del triple (12 de 25) i van ser infal·libles des del tir lliure (18 de 18).

El Baxi, tot i els experiments que va fer amb Thomasson de base i defensa zonal durant molts minuts, va ser fidel al seu estil i amb el clàssic ritme vertiginós del Nou Congost va capgirar un 43-53 en el tercer quart amb bons minuts de Moneke, que va deixar el parquet en l’últim quart carregat de faltes quan més bé estava jugant. Amb 77-76, el duel va entrar en un incessant intercanvi de cops en què els visitants es van sentir més còmodes i van deixar el partit collat amb un triple de Johnson. Encara hi va haver una reacció d’orgull i de triples dels locals (96-98), però una discutida falta antiesportiva per aturar el temps va permetre Evans sentenciar des del tir lliure.

Ara tocarà pensar en la final a quatre de la Champions, del 6 al 8 de maig a Bilbao, i mirar de recuperar algun jugador.