Lliga femenina

Final de trajecte per a l’Spar Girona i el Cadí en la lliga

Bàsquet. El conjunt d’Alfred Julbe es queda amb la mel a la boca a València (66-73) i el de Bernat Canut perd amb contundència contra el Perfumerías Avenida a Salamanca (75-39)

L’Spar Girona i el Cadí la Seu van posar el punt final a la lliga en les semifinals, tot i que ho van fer en camins totalment oposats a València i Salamanca, respectivament. L’equip gironí, que havia de remuntar 12 punts de desavantatge de l’anada (49-61), va mantenir l’esperança fins a l’últim moment i al final es va quedar a només 5 punts de la remuntada (66-73). El conjunt de la Seu arribava amb un resultat més ajustat (66-73), però a la ciutat castellana es va trobar amb un Perfumerías Avenida en mode piconadora i va rebre un dur correctiu de 75-39. La semifinal, amb un parcial de 42-14, ja va quedar resolta en la mitja part. La final, al millor de tres partits, començarà diumenge a Salamanca.

En blanc

“Guanyar vol dir anar al màxim, o molt a prop del teu màxim. Hem estat a punt de moltes coses però no s’han aconseguit”, va sintetitzar Alfred Julbe després que l’Spar caigués eliminat per segona temporada seguida en la semifinal de la lliga, per segon cop contra el València. La diferència amb el curs passat és que l’Uni havia guanyat la copa i tenia garantida la presència en l’Eurolliga. Aquest cop l’equip gironí guanya la tornada, mentre que el curs passat no tenia cap possibilitat de capgirar el 64-73 de Fontajau (87-74), on es complica de valent la classificació, diumenge. La darrera final de lliga de l’Uni és la de fa tres anys, quan alçava la seva segona lliga. Ahir, una cistella de Gardner en estàtic va col·locar les gironines a tocar de la gesta (56-66), però un parcial de 8-0 amb triples d’Allen i d’Ouviña van ensorrar les possibilitats de remuntada a 1:36. Gardner (19) i Burke (16) van ser les màximes anotadores de l’Uni. Laia Palau no va poder intervenir en l’últim quart per uns problemes al bessó dret, el mateix que es va lesionar a principi de curs.

Domini local

A Salamanca, el guió va ser ben diferent. El conjunt de Roberto Íñiguez, molt més efectiu en atac i amb una defensa asfixiant, va posar la directa només de començar i es va apuntar el primer quart per 21-7 contra un Cadí amb molts problemes per veure cistella. La sequera alturgellenca es va mantenir durant molts minuts en el segon quart. El conjunt local, dirigit magistralment per Sílvia Domínguez, mantenia la velocitat de creuer i va deixar el partit sentenciat després de calcar el parcial del primer quart (21-7) per arribar al descans amb 28 punts d’avantatge (42-14). Dels 14 punts del Cadí, 8 van ser per a l’escorta Mikayla Pivec. Amb el pas a la final resolt, el Perfumerías va abaixar la intensitat, el Cadí va poder anotar amb més facilitat i el parcial va ser també més ajustat (33-25). En cap cas, la contundent derrota no pot enfosquir la gran temporada de l’equip de Bernat Canut.