ACB

El Baxi Manresa perd contra el Partizan en la presentació al Nou Congost (96-98)

Primera derrota en la pretemporada del Baxi Manresa, que en la seva presentació al Nou Congost ha vist com el Partizan –va guanyar al Palau Blaugrana ahir (75-81) i va perdre a Badalona diumenge (92-62) i a Fuenlabrada divendres (98-83)– el superava tot i tenir 18 punts d’avantatge (53-35) i veure com el primer cop que es veia per sota en l’electrònic era el 96-98 final. Bona imatge dels de Pedro Martínez, amb una posada en escena fulgurant i moments de rauxa que recorden l’equip del curs passat i que fan somniar l’afició vermella.

El triple de Giordano Bortolani obria el fulgurant inici manresà (5-0 i 14-3). Brancou també des de 6,75 m establia la màxima (17-5), com Steinbergs a 4 minuts (22-5) també de lluny en el servei d’una antiesportiva visitant. Les rotacions del conjunt serbi activaven l’anotació del Partizan (34-22 primer quart), que escalfaria el partit i baixava de la barrera psicològica (37-28) a l’inici del segon quart després de tècnica a la banqueta local.

Brancou de tres, Bortolani al contraatac i la porta enrera de Dani Pérez a Tyson Pérez acostaven el marge a la vintena (53-35). El Partizan reaccionava i dos triples seguits de Punter reduïen la diferència abans d’enfilar el camí dels vestidors (53-43).

El 0-5 amb triple de Punter ajustava més el marcador a l’inici del tercer quart (53-48). L’intercanvi de cistelles permetia els visitants acostar-se a 2:12 (72-69), Bortolani era l’últim en anotar en el parcial (77-70). El triple de Dani Garcia a 8:03 permetia el conjunt manresà recuperar la desena (83-73) i el de Dani Garcia a 7:01 la dotzena (87-75).

Trifunovic en transició des de 6,75 m feia pujar el 89-87 a 4:02, completant un parcial de 0-10. Tyson Pérez esmaixava en la primera possessió després de temps mort (91-87), mentre Harding de tres a les primeres de canvi donava un respir al Baxi (94-88) a 2:17. Vukcevic a 1:12 tornava a deixar la mínima (95-93). Nunnally amb 1/2 des de 4,6 m deixava en 1 el marge (95-94) i Lessort empatava a 96 deixant la última possessió al Baxi, que a 16 segons no llançava per falta en atac en el bloqueig de Steinbergs. Vukcevic a 2,7 segons fallava l’addicional (96-98).