Lliga femenina

L’Spar Girona venç el Lugo i ja pensa en la remuntada europea (75-54)

Victòria de l’Spar Girona en la segona jornada de lliga contra l’Ensino Lugo, amb 13 punts i 22 de valoració de Murphy, també 13 de Cornelius -3/4 en triples- i Gardner amb 10. Etxarri amb un 14 de valoració ha sigut la jugadora més destacada en defensa. Del Lugo ha destacat, una jornada més, Blanca Millán amb 21 punts -4 triples- i 17 de valoració. Fontajau ha viscut un nou triomf i ja té la vista posada amb el transcendental partit de la prèvia d’Eurolliga contra el Villeneuve on haurà de remontar 12 punts l’equip de Bernat Canut.

El Lugo ha començat fort a la pintura. Una jugada individual de Martiañez sota el cèrcol ha obert el marcador. La resposta ha estat de Bintah Drammeh en el tir lliure, després d’una nova jugada de la catalana per cedir en safata a la pivot Giomi (1-4). L’equip de Bernat Canut s’ha sentit incòmode amb el plantejament defensiu de les gallegues i només des del tir lliure ha pogut eixugar distància (2-5). La màxima del Lugo ha estat després que Giomi anotés al pal baix (2-7).

Les gironines han fet bona una bona recuperació de Murphy amb posterior cistella a plaer, per guiat el parcial de (8-0) a 4:44 per acabar el primer quart. L’Uni ha posat la directa cap al capdavant del marcador després d’una cistella treballada al pal baix d’Araújo que ha pescat un rebot ofensiu (10-7). El tècnic visitant ha demanat el primer temps mort.

La distància s’ha ampliat amb una bona defensa local, Flores ha tret una bona mà en defensa i ha desplegat l’atac amb un triple de Murphy. La resposta, però, ha estat ràpida i Millán ha trencat el mal gallec amb cinc punts des de la banqueta (13-12). Bradford, sobre la botzina, ha desfet l’empat en el primer quart (18-16).

El segon període ha començat amb molt d’encert per parts dels dos equips. Millán -2/2 en triples- i Cornelius, anotant el seu primer tir de tres, han accelerat el ritme anotador. El parcial de (5-10) inicial ha obligat Canut a demanar temps mort (23-26). Bradford, amb una gran assistència, ha donat els primers punts de Gardner contra tauler (27-28). A base de rebots ofensius i encert de Cornelius de tres, l’Uni ha complert un parcial favorable (11-2) a 2:53 per arribar al descans (34-28). Bradford ha catapultat a l’equip amb un triple a pocs segons per acabar el quart i posar el màxim (39-28).

Gardner amb vuit punts i Etxarri estel·lar en defensa -1 recuperació i 1 tap-, han segellat el bon inici del tercer temps (47-28). Per contrarestar, l’exterior del Lugo, Millán, ha liderat el parcial (0-6) del seu equip amb el seu tercer triple -3/5- quan faltaven 5:10 per concloure el quart. El coixí gironí s’ha anat diluint a base de cistelles ràpides de les visitants. Un bon parcial (2-13), amb vuit punts seguits de Millán, ha baixat de la línia dels deu punts (49-41). Murphy s’ha enfilat als tretze punts amb un dos més un amb 45 segons a l’electrònic. El quart ha conclòs amb les de Bernat Canut ampliant l’avantatge (52-41).

El joc fluid en atac han donat solucions en el joc interior, Labuckiene i Flores- amb dues cistelles alliberades al pal baix- han posat la màxima del matx (64-44) quan restaven 4:20 per acabar. Cornelius ha fet aixecar Fontajau amb un triple amb l’ajuda del tauler. Bradford des del tir lliure ha superat la barrera dels setanta (71-50). El partit ha acabat amb l’Spar firmant la segona victòria consecutiva a casa (75-54).