Eurolliga

Defensa, triples i victòria

Bàsquet. Eurolliga. El Barça fa un partit molt complet, domina des de l’inici, sap aguantar l’escomesa del rival i venç a la pista del potent Mònaco, que acumulava tres triomfs seguits

AS Mònaco 63 Barça 69

AS MÒNACO:James (16), Blossomgame (7), Okobo (5), Brown (2) i Motiejunas (11) –cinc inicial–; Diallo (4), Ouattara, Moerman (10), Strazel i Hall (8). 20/42 de 2 punts. 5/18 triples (2 Moerman, 1 Okobo, Blossomgame i Motiejunas). 8/9 tirs lliures. 32 rebots (6 Blossomgame i Diallo). 10 assistències (4 James). 67 de valoració (13 James).BARÇA:Laprovittola (7), Satoransky (8), Kalinic (5), Mirotic (15) i Sanli (5) –cinc inicial–; Tobey (6), Vesely (8), Kuric (3), Higgins (9) Jokuvaitis i Da Silva (3). 11/25 de 2 punts. 14/31 triples (3 Mirotic, 2 Satoransky, Higgins i Kuric, 1 Da Silva, Sanli, Kalinic, Laprovittola i Tobey). 5/7 tirs lliures. 35 rebots (9 Mirotic). 19 assistències (8 Laprovittola). 84 de valoració (22 Mirotic).PARCIALS:13-16, 16-18 (29-34), 16-26 (45-60) i 18-9 (63-69).

Una bona defensa durant gairebé tot el partit, força encert en atac, molts triples transformats i saber aturar l’estrella de l’equip rival, van ser algunes de les claus de la important victòria del Barça per 63-69 a la pista del Mònaco, el fins llavors segons classificat de l’Eurolliga. El conjunt blaugrana s’ha situat amb nou victòries i quatre derrotes, empatat amb tres equips més i està a un sol triomf del líder. El Barça va fer un gran tercer període en el qual va agafar un avantatge de 18 punts, que va saber mantenir en els darrers deu minuts, quan el Mònaco va buscar la remuntada. Els homes de Saras Jasikevicius van trencar una ratxa de tres triomfs seguits del Mònaco i ara l’han superat en la classificació. Els blaugrana van anotar 14 triples, i va destacar Nikola Mirotic amb tres, 15 punts anotats i 9 rebots.

Els blaugrana va estar molt seriosos en defensa en la primera meitat i van saber aturar l’atac del Mònaco, i en especial la seva estrella, Mike James. El nord-americà va anotar la primera cistella en el minut 15 i després només va tornar a sumar punts en dos tirs lliures, acabant el primer temps amb només 4 punts i un 1/7 de tirs de dos. El Barça gairebé sempre va anar al davant en el marcador, però amb curts avantatges. Només dues vegades es va avançar de 5 punts, l’11-16 a mig minut d’acabar el primer quart i el 29-34 amb què es va arribar al descans. L’última cistella del primer temps va ser un espectacular triple llunyà de Nikola Mirotic, que amb només un segon per jugar va atrapar una llarga sacada de fons i va anotar.

En el tercer període els blaugrana van continuar amb la seva forta defensa i a més van aconseguir culminar bons contraatacs. També van estar encertats en el tir exterior, anotant triples molt seguits. El Barça va ampliar el seu avantatge fins als 18 punts (40-58) a mig minut del final del quart. En els darrers deu minuts el Mònaco va buscar la remuntada i va retallar les diferències gràcies al fet que James va agafar la responsabilitat de l’equip, i va acabar amb 16 punts. El Barça, tot i perdre algunes pilotes i fer algunes faltes de més, va aguantar l’escomesa i es va emportar la victòria per 63-69.

DE TRES PUNTS

14
triples.
El Barça va transformar 14 triples de 31 intents. Mirotic en va fer tres i vuit jugadors més en van anotar.
Per moments hem estat molt bé en defensa; jo diria que durant la major part del partit i això s’ha notat a dins de la pista
En la primera part hem jugat una mica lents en atac, però en el tercer quart hem trencat el partit