Eurolliga

El Barça guanya en la pròrroga l’Estrella Roja (94-99) en un partit molt intens

Els blaugrana han anivellat una desavantatge de 12 punts en el darrer quart i Mirotic ha empatat amb un triple en el darrer segon

El Barça ha sumat una important i lluitada victòria en la pròrroga a la pista de l’Estrella Roja per 94-99. Els blaugrana han dominat bona part del partit, però han arribat a perdre de 12 punts en el darrer quart. Els jugadors del Barça han treballat molt, han anivellat el partit i un triple de Mirotic en el darrer segon ha forçat la pròrroga.

L’ambient en el Pionir de Belgrad, ple de gom a gom, no ha intimidat als blaugrana que han sortit molt centrats i han començat a dominar en el joc i el marcador. Quatre triples de quatre intents de Satoransky han donat els primers avantatges (12-20) als blaugrana. En l’inici del segon quart el Barça ha arribat a la màxima diferència de 15 punts (19-34), però aquí s’ha quedat sense encert. L’Estrella Roja liderada per Petrusev (15 punts en la primera meitat) ha fet un parcial de 17-0 i s’ha posat per davant (36-34). Els blaugrana han pogut tallar la ratxa local, i Satoransky i Laprovittola, cinc punts seguits en l’últim minut, han situat un 40-43 al descans.

En els primers minuts de la segona meitat hi ha hagut intercanvi de cistelles i Mirotic ha anotat els seus primers punts. El conjunt serbi, amb el suport incondicional del seu públic, una intensa defensa i un recital de Petrusev, s’ha posat per davant i s’ha distanciat en el marcador fins a la màxima avantatge de vuit punts (63-55), que s’han ampliat a dotze en l’inici del darrer període (69-57). Els triples del Barça, quatre d’Abrines, han tornat a situar als blaugrana en la lluita per la victòria i ha empatat (79-79) a 1:09 del final. L’Estrella Roja s’ha tornat a avançat i un triple increïble de Mirotic en el darrer segon ha enviat el partit a la pròrroga.

En els primers segons del temps suplementari l’entrenador Saras Jasikevicius ha estat expulsat per dues tècniques seguides, però els seus homes s’han mostrat molt centrats, sobretot en defensa, s’han posat per davant i han aguantat una curta avantatge fins aconseguir el triomf. Sis jugadors han anotat deu o més punts i Satoranky n’ha fet 19, amb 5 triples, mai n’havia anotat tants en l’Eurolliga.