Lliga femenina

Hamblin resol pel Barça CBS el final a cara o creu amb l’IDK Euskotren (68-69)

El partit ha estat molt equilibrat, amb diferents alternatives

Una cistella sota l’anella de Ruth Hamblin a 16 segons pel final ha donat l’onzè triomf al Barça CBS en un desenllaç a cara o creu a la pista de l’IDK Euskotren (68-69). El partit, amb diverses alternatives (19-14, 10-22, 20-14 i 19-19) ha estat molt anivellat i ha tingut dos grans referents per a cada equip. Coulibaly (25 punts, 9 rebots i 32 de valoració) ha estat un autèntic malson per a la defensa blaugrana, que ha tingut la corresponent rèplica en Anderson (22 punts, 9 rebots i 30 de valoració) en els 40 minuts que ha estat en pista.

El conjunt basc ha colpejat primer. Recuperant pilotes i amb encert en les transicions, l’equip local s’ha apuntat un parcial inicial de 19-9, que Anderson i Canella, amb un triple, han pogut minimitzar al final del primer quart (19-14). L’equip blaugrana ha apujat el llistó en defensa, ha marcat el ritme de joc i ha prosseguit la remuntada fins arribar al descans amb 7 punts de renda (29-36). L’aportació d’Ainhoa López, tant en defensa com en atac, ha estat determinant. De fet, l’avantatge podia haver estat més gran amb una mica més d’encert en els tirs lliures, amb un pobre 1 de 6 de les blaugrana.

Amb Coulibaly i María España com a principals referents, l’IDK Euskotren ha retallat diferències després de la represa i ha ajustat el resultat fins al 49-50 amb què s’ha arribat a l’últim quart. Els últims 10 minuts han estat d’un equilibri total, amb alternatives per a tots dos equips. Hamblin ha estat capaç d’anotar, tot i l’oposició de Coulibaly, mentre que Brown ha errat l’últim llançament de les locals.