FIBA Champions

El Baxi Manresa competeix però queda eliminat contra el Lenovo Tenerife (84-72)

La qualitat del Lenovo Tenerife, el vigent campió de la competició, ha frenat avui les aspiracions del reviscolat Baxi Manresa, el subcampió, que ha perdut el tercer partit de la sèrie de quarts de final per 84-72 i ha quedat eliminat malgrat que ha competit i mai no s’ha donat per vençut. Les pilotes perdudes i l’eficiència en els triples (11/25) –3/11 de l’equip català–han catapultat el conjunt canari, que molt ben dirigit per l’incombustible Marcelinho Huertas (16 punts i 7 assistències) i amb Bruno Fitipaldo sempre letal en el perímetre (22 punts amb 5/7 triples) ha estat superior. Pel Manresa, han destacat Dani Pérez (11 punts i 4 assistències) Waczynski (12 punts) i s’ha trobat molt a faltar a Harding (6 punts) i a Robinson (14), que ha aparegut massa tard en el darrer quart.

Pedro Martínez ha hagut de demanar temps mort quan només s’havien consumit 1:38 i el Tenerife dominava per 7-0, amb dos pilotes perdudes dels catalans. La defensa del Manresa era massa tova. Cinc punts seguits de Pérez –una de dos i un triple–i una major intensitat al darrera han ressituat els del Bages (12-9). El Lenovo ha obtingut malgrat tot el seu màxim avantatge amb un triple d’Abromaitis (17-9), replicat en l’acció posterior per un altre de Jou. El primer quart s’ha acabat amb 20-18, amb dues cistelles de Vaulet en contraatacs després de robar en defensa amb Ferrari especialment actiu. La sensació era que el Baxi Manresa havia sobreviscut a un inici que l’hauria pogut hipotecar i que havia entrat en el partit amb determinació a pesar del 4/8 triples rival.

L’aparició estel·lar del fins llavors inèdit Fitipaldo amb vuit punts i les pèrdues han provocat el nou temps de Pedro Martínez (30-22). Amb Harding espès i la zona col·lapsada, Pérez era la millor alternativa manresana, però ha comès la segona i s’ha assegut. L’equip ha perdut més pilotes –9 entre els dos primers quarts–, però també n’ha recuperat i cinc punts seguits de Waczysnki l’han mantingut (35-30). Però 4 punts seguits de Guerra, sol, i dos lliures de Huertas han permès al Tenerife gaudir del màxim avantatge (45-34). La primera cistella de Harding ha arribat en el darrer sospir del segon quart (46-36).

Huertas ha dominat l’inici del tercer quart i, a més, ha forçat la tercera de Dani Pérez, una llosa (49-36). Un 3+1 de Fitipaldo ha fet mal (53-42) i un altre triple de Doornekamp i una cistella de dos de Shermadini, ha posat el seu equip amb un amenaçador +14 (60-46). Temps de Pedro Martínez a 2:55. El Baxi seguia fallant en atac i el Tenerife anava eixamplant diferències (62-46). No obstant això, ha perseverat i ha baixat la barrera dels 10 punts (62-53). Txus Vidorreta ha aturat el partit. Tot seguit li han assenyalat tècnica. També ha rebut Pedro Martínez. 64-54 i 10 minuts per apel·lar a un miracle.

El 5-0 local, amb dues pilotes perdudes més, han acabat de desfer les poques il·lusions que encara quedaven (69-54). No se li pot negar al conjunt català que mai no abaixat els braços però també és cert que mai no ha donat la sensació de poder capgirar la dinàmica. Tot i amb això, la irrupció de Robinson l’ha acostat a 7 punts (75-68). Dos triples de Fitipaldo, però, han acabat de matar el partit.

El Hapoel, classificat

El Hapoel Jerusalem, per la seva banda, ha apallissat l’AEK d’Atenes de Pierre Oriola el tercer partit (91-51) i completa els quatre equips que jugaran les semifinals. L’Unicaja Màlaga i el Telekom Bonn ja hi havien accedit. Els emparellaments de semifinals són per sorteig i la seu de la final four serà Jerusalem (Israel). La FIBA en farà l’anunci oficial avui al matí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)