ACB

Els herois de la lliga ACB del 98

25 anys de la gesta. Manresa homenatja el fabulós TDK Manresa, que, liderat per Joan Creus i amb Luis Casimiro de tècnic, va trencar esquemes guanyant la lliga ara fa 25 anys

Manresa va viure ahir un dia emotiu amb la commemoració dels 25 anys de la lliga ACB conquerida el 4 de juny del 1998 pel mític TDK Manresa en una final històrica contra el TAU Vitòria i que s’afegia a la copa del 1996. El títol de la lliga ACB és una de les fites de més valor del bàsquet professional a Europa i el club la va voler rememorar amb tot un seguit d’actes. Els herois del 1998 van ser aclamats ahir al Nou Congost en la mitja part –corejant el nom de l’absent Herb Jones, que va morir el 2021 de càncer als 51 anys– en una festa de reivindicació dels valors del club. Abans, es van reunir a l’ajuntament. Jordi Singla, el capità, va parlar i els homenatjats van rebre una samarreta personalitzada. Amb un equip entrenat per Luis Casimiro i liderat per Joan, Xixi, Creus, que llavors tenia 41 anys –17 punts en el partit decisiu, amb triomf manresà per 77-75–, i en què hi havia Herb Jones, Pere Capdevila, Bryan Sallier, Derryck Alston, Paco Vázquez, Chus Lázaro, Lisard González i Jordi Singla, el Manresa va fer saltar la banca. L’equip havia fet una bona fase regular, sisè, però en el play-off el Nou Congost va ser un fortí. La sinergia d’un grup predestinat els va permetre fer un salt qualitatiu i arrodonir la gesta. En el camí cap a la glòria, el mític TDK va eliminar l’Estudiantes (3-1), el Madrid (3-1) i el Tau (3-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)