ACB

Triomf i festa completa

Bàsquet. ACB. El Baxi Manresa guanya el València i fa un pas de gegant cap a la permanència el dia que celebra els 25 anys del títol de lliga

Baxi Manresa 87 València 82

BAXI MANRESA:Robinson (22), Harding (18), Jou (13), Geben (7) i Pérez (6) –cinc inicial–; Badio (19), Waczynski, Garcia, Steinbergs, Olumuyiwa i Vaulet (2). 22/38 de 2 punts. 7/26 triples (3 Jou i 1 Robinson, Badio, Harding i Pérez). 22/26 tirs lliures. 40 rebots (9 Robinson). 16 assistències (5 Pérez i Garcia). 103 valoració (32 Robinson).VALÈNCIA:Claver, Webb (23), Jones (16), Radebaugh (10) i Dubjevic (6) –cinc inicial–; Puerto (3), Pradilla (4), Evans (13), Alexander (4), Hermannsson (3) i Rivero. 23/39 de 2 punts. 8/35 triples (3 Webb i 1 Puerto, Radebaugh, Evans, Dubjevic i Hermannsson). 12/18 tirs lliures. 39 rebots (11 Webb). 14 assistències (5 Jones). 1 eliminat (Radebaugh). 73 valoració (29 Webb).PARCIALS:22-23, 22-13 (44.36), 23-21 (67-57) i 20-25 (87-82).

El Baxi Manresa va fer un pas gairebé definitiu cap a la permanència amb la seva gran victòria per 87-82 contra el València. Aquest triomf va completar una jornada festiva en què els manresans van celebrar els 25 anys del seu títol de lliga. El Manresa va dominar gairebé tot el partit, però va acabar patint en els darrers segons. Va tenir dotze punts d’avantatge a l’inici dels darrers deu minuts, però a quatre segons del final els valencians es van situar a només tres.

Els manresans van iniciar el partit molt centrats i ràpidament es van avançar en el marcador i van arribar als nou punts de marge (22-13) a tres minuts del final del primer quart. A partir d’aquí es van encallar en atac, van perdre pilotes i el València, amb un parcial de 0-10, es va posar al davant amb un 22-23. En el segon minut de la represa Waczynski va caure malament després d’una falta, es va fer mal al genoll dret i va necessitar ajuda per sortir de la pista i anar als vestidors. Robinson (22 punts i 32 de valoració) va mantenir els manresans amb un marcador ajustat i Badio, amb sis punts seguits, va portar el 44-36 al descans.

La bona dinàmica es va mantenir en el tercer període, en què va aparèixer Harding, i en l’inici del quart, en què els locals van arribar als dotze punts d’avantatge (69-57). El València va saber reaccionar i, després d’uns últims minuts amb molta emoció, es va situar a tres punts quan faltaven tres segons per al final. El Manresa, però, es va acabar emportant la victòria per 87-82.