ACB

Plou sobre mullat

Tercera derrota seguida del Girona –la desena en les últimes 12–, que amb la victòria del Granada li impedeix lligar la permanència matemàtica

Sense Gasol i amb Taylor a mig gas, el Betis s’endú el triomf i l’‘average’ amb un 0-24

Girona 79 Betis 90

BÀSQUET GIRONA:Prkacin (13), Colom (11), Garino (4), Jenkins (17), Sorolla (6) –cinc inicial–; Fjellerup (4), Vila (6), Taylor (5), Miletic (6) i Hill (7). 19/34 de 2, 10/25 triples (5 Jenkins, 3 Colom i 1 Vila i Hill), 11/17 tirs lliures, 30 rebots (7 Prkacin), 21 assistències (4 Taylor i Colom) i 79 de valoració (18 Prkacin).REAL BETIS BALONCESTO:Pérez (16), Johnson (12), Pargo (10), Bertans, Gerun (9) –cinc inicial–; Maronka, Cvetkovic (7), Montero (25), Pasecniks (10) i Báez (1). 17/34 de 2, 12/26 triples (4 Montero, 3 Pérez, 2 Johnson i Pargo i 1 Cvetkovic), 20/31 tirs lliures, 34 rebots (8 Pérez i Pasecniks), 19 assistències (10 Montero) i 106 de valoració (32 Montero).PARCIALS:30-14, 18-21 (48-35), 23-27 (71-62) i 8-28 (79-90).

“És perillós i a més amb els dos partits que ens queden. No hi ha cap dubte que serà difícil”, va dir Aíto entre la tercera derrota seguida del Girona, la desena en les últimes 12 jornades, i la victòria del Granada, que encadenava set partits seguits sense guanyar i que impedeix al conjunt gironí i al Baxi Manresa celebrar la salvació. L’equip d’Aíto, a més, té un calendari que fa por i més encara en la situació de caiguda lliure que travessa, amb la visita al Saragossa i havent de rebre el Baskonia en l’última jornada.

Fontajau va viure ahir la seva primera gran decepció amb el club de Marc Gasol com a protagonista perquè guanyant podia celebrar la permanència en la temporada del debut en l’ACB i, després d’un inici fulgurant (17-5, 9-0 amb 3 triples seguits), se situava 19 punts per sobre amb el 6-0 en l’arrencada de la segona meitat (54-35). Sense el president i amb Taylor molt limitat, la baixada de ploms és tan escandalosa que l’equip encaixa un 0-24 que permet al Betis acabar emportant-se la cinquena victòria en les últimes set jornades i fins i tot el basket-average particular (71-79 a Sevilla).

Dues cares

El Girona que mossega al darrere, anota agafant el rival amb el peu canviat i està encertat en el triple és un conjunt que fa por. I el que es mostra tou en defensa, no tanca el rebot defensiu i en atac és capaç d’enllaçar més pèrdues (7 en l’últim quart ahir) que jugades de mèrit passant-se bé la pilota –i amb activitat quan no la té–, un equip amb el lliri a la mà. Aquesta segona versió és la que va acabar imposant el Betis ahir a Girona, liderat per un Jean Montero que va acabar exercint de botxí amb el triple que completava el 0-24 i donava l’avantatge particular al conjunt andalús, que dissabte rep el Granada.

El 2/12 triples gironí en la segona meitat no té res a veure amb el 8/13 de la primera (3/7 en el primer quart). Els dos que enllaçava Quino Colom, després del que feia Jenkins, suposaven el 9-0 amb què els locals agafaven el primer avantatge (17-5 a 4:32, temps mort visitant). Prkacin d’esmaixada (2-0), 1x1 (4-4) i en el contraatac (6-4) havia agafat la responsabilitat a l’inici i Hill enfilava la màxima a 17 (22-5, 2+1 amb esmaixada a 2:49). Era el moment en què entrava Taylor. El base li servia un alley-oop a Fjellerup i després de dos triples visitants (22-8 Cvetkovic i 24-11 Montero) Taylor s’estrenava d’ofensiu amb addicional i Vila replicava el tercer triple bètic per tancar el primer quart amb 30-14.

La diferència es mantenia estable a 5:09 (39-24, temps mort) malgrat que costés més anotar –triples de Hill i Pérez (37-21 i 37-24), una circumstància que permetria als visitants entrar al partit i acabar agafant-ne les regnes. I en aquest context l’esmaixada de Garino a pilota recuperada (41-24) suposava un oasi. Taylor per Jenkins (44-27 triple, per respondre al de Pargo) i Miletic per Sorolla a 2:14, quan Montero tenia l’addicional (44-32), no treien el partit del fang perquè fins a 20,4 Prkacin en la continuació amb Colom no s’anotava en joc (48-35 2+1).

Colom tenia el partit entre cella i cella a l’inici del tercer quart, en què repartia joc a Sorolla (6 punts del tortosí, 59-41) i Prkacin (54-35) i anotava el seu tercer i últim triple (57-39). El triple de Jenkins per respondre al de Johnson (62-45) i Miletic assistit per Taylor –havia entrat a 6:00 per la tercera de Garino, que tornava a 3:08– a 4:24 (64-47) no treien el partit d’allà on el Betis el volia mantenir. Vila assistit per Hill i Fjellerup caient –i fent passes– mantenien la barrera, rebaixada pel triple de Montero (71-62).

Els dos triples de Jenkins en els tres primers minuts de l’últim quart (76-64 i 79-66) eren l’inici de la fi, perquè Montero ja veia la cistella local com una piscina (12 punts en l’últim quart) i amb Pargo (79-72 a 6:00) i Pérez –de tres i de tir lliure a 4:06 empatava el partit a 79– el Girona s’anava fent cada vegada més petit. Garino marxava amb cinc faltes a 3:39, Montero donava el segon avantatge visitant (79-81) a 3:26 i com que ni Taylor ni Jenkins anotaven la bola s’anava fent gran fins al triple del millor jove de l’ACB a 11 segons.

Hem tingut dos partits en un. Un d’excel·lent i un de molt dolent i llàstima que el segon és el decisiu. Mentalment la situació ens supera
Hem d’aprofitar l’experiència per fer nosaltres el mateix en els partits que ens queden, no desmoralitzar-nos
Aíto García Reneses
És molt difícil explicar què ha passat. En la primera meitat hem fet una gran feina però no l’hem pogut mantenir en la segona
Hem de pensar en nosaltres mateixos i en el proper partit que tenim per millorar la situació que viu l’equip
Pato Garino
Totes les derrotes són decebedores. En l’últim quart ens ha costat massa anotar i al darrere tampoc estem a l’altura
Kameron Taylor
Hem aguantat el xàfec del primer quart i a partir del segon hem anat retallant. En l’últim la defensa és clau
Luis Casimiro
7
derrotes
seguides sumava el Granada, que ahir va superar el proper rival del Girona, el Saragossa
19
punts
de màxima arriba a tenir en el tercer quart el Girona, capaç de perdre 7 pilotes en l’últim (8 punts)