ACB

Tic-tac, tic-tac, tic-tac

El Girona torna a tenir una doble oportunitat –cada cop més difícil a mesura que passen els dies– de lligar la permanència matemàtica, a Saragossa (18 h) i a Sevilla (20.45 h)

S’acosta el final de la primera temporada del Girona a l’ACB i el compte enrere és cada cop més angoixant. La permanència matemàtica per als d’Aíto es resisteix des d’avui fa una setmana, quan la derrota del Granada a la pista de l’Obradoiro donava la primera oportunitat als gironins de lligar-la. La derrota contra el Tenerife d’avui fa set dies a Fontajau i, sobretot, els sorprenents i inversemblants desenllaços del Girona-Betis i el Granada-Casademont de dimarts, amb remuntades visitants incloses, fan que les oportunitats perdudes acabin pesant en la moral gironina, que a més afronta aquest tram final amb Kameron Taylor i Marc Gasol tocats físicament, una circumstància que mina la moral del vestidor. “Si comences a pensar-hi, i et quedes parat, estàs mort. Cal pensar a treballar cada moment en allò que s’està fent en atac, en defensa, en rebot, en el que sigui”, assenyala Aíto sobre com influeix la dinàmica que ha dut l’equip a perdre 10 dels últims 12 partits, els tres darrers de manera consecutiva i amb el triomf contra l’equip que ara mateix baixaria com l’última alegria (88-73). “Cal sortir amb més força i amb més ganes després del que va passar l’últim dia i anar al màxim des del primer segon, intentar tenir regularitat i jugar amb constància els 40 minuts del partit”, deia Quino Colom, l’artífex que l’equip arribés al màxim avantatge de 19 punts contra el Betis en el tercer quart però que no va poder evitar el desastre.

No estan sols

La lluita per no acompanyar el Fuenlabrada a la LEB Or té quatre implicats i el botxí del Girona dimarts és precisament el que té la clau de la permanència gironina amb el Betis-Granada (20.45 h). Totes les combinacions que no incloguin una victòria del Girona –avui o contra el Baskonia, que es jugarà ser líder al final de la lliga regular– o una derrota de l’altre equip ascendit fa un any deixen el retorn del Girona a l’ACB en efímer. Els bètics poden celebrar la permanència davant la seva afició sumant la cinquena victòria en els últims sis partits. El Casademont, l’únic que va començar pitjor que el Girona (0-6), està salvat i davant el seu públic ja ha superat el Madrid, el Barça, el València, el Gran Canària o, en l’últim partit al Príncipe Felipe, el Joventut (87-77). Els verd-i-negres, que enllacen cinc derrotes en la lliga, visiten el Granada en l’última jornada. L’equip de Porfi Fisac és molt coral però, sense Gasol, Hlinason i Mara poden fer estralls.

Kameron Taylor i Marc Gasol, igual

“No s’havien entrenat pràcticament gens encara”, reconeixia Aíto sobre la situació de Kameron Taylor i Marc Gasol, que no han coincidit en cap partit des de la vigília de Sant Jordi, en el partit contra el Granada. El president no va viatjar a Gran Canària i contra el Tenerife va jugar cinc minuts i mig en el primer quart el dia que l’aler nord-americà quedava fora de la convocatòria. Dimarts passat Taylor jugava molt condicionat per uns problemes musculars que el seguiran condicionant aquesta tarda. “Indubtablement influeixen molt” en el nivell de l’equip, es resignava Aíto, que més enllà de l’aspecte físic es refereix al mental. “Quan l’equip no ho fa tan bé com si ells estiguessin en forma, hi influeix moralment. S’ha d’intentar que no passi, però hi influeix”, diu el tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)