ACB

Una nit per al gaudi

Últim partit del curs del debut del Girona a l’ACB, contra el Baskonia (20.30 h), amb la permanència matemàtica lligada i Marc Gasol demanant que Fontajau sigui una festa

El president ajorna la decisió de seguir jugant o retirar-se

La temporada del debut a l’ACB serà història aquesta nit un cop acabi el Girona-Baskonia (20.30 h, per Movistar Deportes 3), un duel sense cap transcendència per a l’equip d’Aíto un cop assegurada la permanència de manera matemàtica, fa deu dies en el triomf a Saragossa (88-95) després de dues pròrrogues, i amb el conjunt victorià jugant-se el segon lloc amb el Madrid –i el factor pista a favor en una hipotètica semifinal amb els blancs–. El campió de l’Eurolliga, que va ser el rival dels gironins en l’estrena en la categoria el 28 de setembre (88-94), rep el Betis, el darrer rival a Fontajau d’infaust record pel 0-24 en els últims set minuts i que es juga la permanència amb el Granada –l’últim equip a sortir derrotat del pavelló gironí–, que rep el Joventut. El Baskonia va passar per sobre del Girona al novembre: 95-68 (55-23 a la mitja part).

El dubte

“Estic disponible i per a mi és important acabar la temporada amb els companys, a la pista. És especial poder-ho fer i per a mi és un privilegi, amb 38 anys i tots els quilòmetres i experiències acumulades, que jugar l’últim partit ACB de la temporada 2022/23 ho sigui, d’especial; encara li dona més sentit a tot. Poder-ho compartir amb tota la gent de Fontajau també és especial”, afirmava Marc Gasol ahir en una compareixença en què el president i fundador de l’entitat feia balanç de la temporada. La convocatòria als mitjans havia suscitat algun dubte sobre si el d’aquesta nit seria el seu últim partit i, qüestionat sobre aquesta possibilitat, el pivot responia: “La decisió la prendré en la distància i amb la tranquil·litat, després. Fent balanç de com ha sigut l’any i no només de les últimes setmanes i mesos.” “L’any passat vam acabar la temporada pràcticament en l’última setmana de juny i vam començar la següent a principis d’agost. Són molts mesos seguits i es tracta de mirar on ets i si pots afrontar el proper repte. En aquell moment fer la teva balança personal i prendre la decisió, però sense cap drama”, argumentava.

Els èxits

“Tenim moltes ganes de celebrar-ho amb l’afició i que la gent se senti orgullosa. La meva il·lusió és gaudir del partit i viure’l d’una manera especial”, afirmava Marc Gasol sobre com afronta l’equip aquesta darrera cita, alliberat de “la tensió dels darrers dies, que és normal i potser innecessària”. El pivot, que ha acreditat 10,8 punts, 5,8 rebots (segon del rànquing en defensius amb 4,9) i 16,7 de valoració (cinquè) en 24:52 de mitjana en els 29 partits que ha jugat en el seu retorn a la lliga que va deixar com a MVP per jugar 13 anys a l’NBA, posa el focus en el futur de l’entitat, respecte a la qual admet que és normal que el primer equip s’emporti el protagonisme: “És important consolidar la part esportiva, però per a mi l’èxit és que en la base hem iniciat el projecte conjunt amb l’Uni i és molt positiu: estem molt contents de com treballem junts. Ens mirem molt al mirall per fer les coses millors els propers cinc o deu anys.” “La resposta social de Girona i tot el territori és boníssima i no només per l’ocupació, que ha sigut molt bona, sinó per l’ambient i la predisposició a animar l’equip fins i tot quan costava”, assenyalava sobre l’assistència de públic a Fontajau. “La gent està molt orgullosa i estem molt pendents del que pensen i del que senten”, afegia sobre un públic que el venera.

“El temps juga a favor teu i amb l’experiència d’un any a l’ACB pot ser molt positiu encara que només garanteixi que puguis aprendre dels errors”, afirmava sobre la planificació del curs que ve, que deixa per a partir de demà.

LA PRÈVIA

Tenim ganes de celebrar-ho amb l’afició i que se senti orgullosa; la meva il·lusió és gaudir del partit i viure’l d’una manera especial
Per a mi és un privilegi que, amb 38 anys i totes les experiències acumulades, l’últim partit sigui especial. Encara li dona més sentit a tot
La decisió la prendré en la distància i amb la tranquil·litat, fent la balança personal i sense cap drama
Marc Gasol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)