Lliga femenina

El Cadí la Seu fitxa l’alera islandesa Sara Rún

L’alera internacional islandesa Sara Rún (Reykjavík 1996, 1,85 m) és jugadora de Cadí La Seu després d’arribar a un acord amb AE Sedis Bàsquet per aquesta pròxima temporada 2023/2024. Rún, que arriba procedent del Stiinta Constanta de la lliga romanesa, va debutar molt jove a la lliga islandesa, amb 15 anys, i el bàsquet local ja començava a veure un nou talent que començava a florir: 12,4 punts, 7,6 rebots i 1 assistència de mitja en 31 partits disputats. En la Dominos League defensant els colors del Keflavik hi va estar fins a tres temporades, on va continuar oferint un bon joc. En la temporada 2015/2016 inicià l’etapa universitària als Estats Units, concretament a Canisius College (NCAA). En les tres últimes temporades de les quatre totals va anotar més de 10 punts i capturar més de 5 rebots per partit. La darrera concretament 12,9 punts i 8,1 rebots, on en el mes de març va tornar al Keflavik per tornar a imposar la seva llei a la Dominos League amb 16,7 punts, 7,1 rebots i 3,3 assistències per partit. Després, dues temporades consecutives a terres angleses amb el Leicester Riders, on va destacar en la darrera d’aquestes. En finalitzar la WBBL (lliga anglesa), va tornar a Islàndia per jugar amb l’Haukar i així poder allargar el ritme competitiu fins a arribar la trucada de la seva selecció, on és una gran referent en el seu joc. Temporada 2021/2022 maletes fetes de nou i cap a la Liga Nationala de Romania amb els Phoenix Stiinta Constata, on també va realitzar un bon any. Ara, Sara Rún, arriba a Cadí La Seu procedent de jugar les fases classificatòries de l’EuroBasket 2023 on, malauradament, no han pogut obtenir el bitllet per participar-hi. Arriba a la Seu d’Urgell per ser un bon complement en el joc exterior en aquest nou projecte. Capaç de sumar en ambdós costats de pista, on la seva lluita i entrega ajudaran de valent a tot el grup.

“Estic molt emocionada d’unir-me a l’equip i començar a treballar. He sentit moltes coses bones sobre aquest equip, com de professionals i ambiciosos són. Espero poder aportar coses positives a l’equip dins i fora de la pista. Sé que és un club amb moltes expectatives, i m’agradarà formar part d’això també. Hi ha moltes jugadores noves i algunes renovacions, però segur que farem pinya i farem un equip competitiu. M’he adonat que el suport que hi ha darrere de l’equip és una cosa molt especial, i això sempre fa que jugar sigui més divertit. Estic impacient per conèixer a tothom!”

La resta de jugadores confirmades per al projecte 2023/2024 són Elise Ramette, Carmen Grande, Cameron Swartz, Júlia Soler, Anna Palma, Sara Rún, Montserrat Brotons i Maggie Bair.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)