ACB

El Barça, agressiu, s’abstreu i venç el Madrid en el primer partit de la final (97-88)

El Barça ha reaccionat amb professionalitat a la polèmica que s’ha generat amb el cas Mirotic i, empès per la força d’un Palau que ha animat sense concessions, ha derrotat el Real Madrid per 97-88 a partir de l’actitud defensiva i la velocitat en el primer partit de la final ACB al millor de cinc i ha minimitzat l’encert en els triples dels blancs: 12/19. L’equip blaugrana ha apel·lat al joc coral amb set jugadors amb deu o més punts anotats i 22 assistències, que viat és dit. El màxim anotador ha estat Laprovittola, que ha fet 19 punts i ha repartit 6 assistències. El segon duel es jugarà altre cop al Palau diumenge (18.30 h). El públic ha ovacionat Mirotic obertament quan ha sortit a la pista en els prolegòmens del partit en un dels duels de comiat de la seva estrella.

El Madrid ha sortit endollat amb un 0-6 amb dues accions de tres, un triple de Williams-Goss i un dos mes un de Tavares, tot i la pressió defensiva del Barça i la xiulada contínua del Palau en els atacs blancs i ha gaudit d’una màxima renda de vuit punts (4-12). El Barça s’ha posar per davant per primera vegada amb una cistella de Da Silva (22-21) i el segon triple de Sanli ha situat el 25-21 –14-4 de parcial–en una aportació coral en atac i una feinada al darrera. Al Madrid, Tavares, imparable, ja duia 9 punts i Williams-Goss n’havia fet 7.El primer quart s’ha acabat amb el tercer triple de Sanli en tres intents–4/6 en triples pels blaugrana–: 28-23.

La superioritat de Satoransky al pal baix defensat pel Chacho Rodríguez, que en atac ha constatat que està en forma, ha generat molt de joc pel Barça: 37-30, amb un triple de Kuric, una cistella del propi Satoransky i una altra de Vesely en un tir alliberat al coll de l’ampolla. El Barça ha seguit movent la pilota amb molta desimboltura i s’ha mantingut ferm en la rereguarda, amb l’agressivitat que requeria el compromís contra el campió d’Europa, que plantejava una defensa en zona. El partit s’ha igualat de nou i el Madrid s’ha avançat amb un triple de Llull i un altre de Yabusele (44-48), amb un parcial de 2-13. Sanli ha sortit al rescat a 9 segons de la mitja part amb el seu quart triple (4/5) –47-48–tot i que Hezonja l’ha clavat sobre la botzina: 47-50.

Tercer quart de defenses molt exigents i força menys encert en atac. Res a veure amb els dos primers. El Barça se l’ha endut per 16-11 amb Storansky com a home més inspirat i ha arribat al tram final amb un 63-61 i absolutament res decidit.

El Barça ha marxat de 10 en el darrer quart (74-64 amb un triple d’Abrines i moltes mans en defensa), la màxima diferència, amb un parcial d’11-0. Però la vella guàrdia del Madrid ha fet un pas endavant amb un 0-6, amb Rodríguez i Llull rescatant al seu equip. L’equip de Saras ha recuperat els 10 punts amb una cistella de Satoransky (80-70). Llull ha replicat de seguida amb un triple (80-73). Tot plegat, s’ha arribat als 3 últims minuts amb 82-77. Mirotic, recollint el rebot, ha clavat un triple molt agraït per l’afició a 2:38 del final: 85-77. Llull, objecte de falta molt discutida quan llançava de 6,75 m, ha anotat dos dels tres tirs lliures (85-79 a 2:14). Laprovittola ha entrat fins a la cuina (87-78). Hezonja ha anotat dos tirs lliures, però Sanli ha deixat el partit ben coll avall (89-80 a 1:19). Rodríguez, qui si no, ha inquietat amb un triple (89-83). Dos tirs lliures de Mirotic han acabat d’aclarir el partit (91-83). el Madrid ho ha intentat fins al final –el Chacho ha fet un altre triple–però el temps s’ha anat esgotant a favor del Barça, que connectat amb tirs lliures a les faltes dels de Chus Mateo: 97-88. Saras ha tingut el detall d’asseure Mirotic a 19 segons del final i amb tot el peix venut i el públic l’ha acomiadat com un heroi.