ACB

Soroll, soroll, soroll!

El Girona renova Jaume Sorolla (2,11 m, 1997), que complirà la seva tercera temporada a Fontajau havent-se convertit en l’heroi del partit que segellava la permanència a Saragossa

Jaume Sorolla (2,11 m, 1997) complirà la seva tercera temporada al Girona, segons va fer oficial el club de Marc Gasol, al qual arribava fa dos anys procedent del filial del Barça, des de la LEB Plata. El pivot tortosí, que en 29 partits ha acreditat 3,6 punts, 2,6 rebots i 4,2 de valoració en 14 minuts de mitjana en la temporada del seu debut a l’ACB, es va convertir en l’heroi de la permanència amb 5 punts en la segona pròrroga a la pista del Casademont Saragossa, després de fer-ne 4 en la primera i amb el president a la banqueta eliminat per cinc faltes. Aquell dia va ser titular i va fer 11 punts, dels quals destaca el 82-84 del final del primer desempat (76-76 en 40 minuts i 88-95 al final). “Valoro molt positivament la continuïtat amb el Bàsquet Girona a l’ACB en aquesta segona temporada. Estic molt content de poder estar a Girona perquè crec que és un lloc ideal per continuar creixent com a jugador i com a equip. Podem somiar, començar des de zero un altre cop, amb jugadors nous i de l’any passat i un staff tècnic força renovat. Això és il·lusionant perquè ningú sap fins on podem arribar”, afirmava en la notícia de la seva renovació.

“Ser suplent de Marc Gasol la gent es pensa que és dur i és tot al contrari, és un luxe, pensa que fa un any i mig que estic al seu costat, entrenant-me cada dia, aprenent cada dia, rebent consells... quin millor entrenador puc tenir que ell? He tingut un privilegi únic.” explicava a aquest diari un cop segellada la permanència, sobre el seu rol en la plantilla que dirigia Aíto. Sorolla tenia una pròrroga al seu contracte que el club podia exercir i el Girona ho va fer tal com va dir Salva Camps en la seva presentació com a nou tècnic.

Operació sortida

Sorolla és el quart jugador confirmat de manera oficial pel club, que abans d’ahir fitxava el serbi Stefan Dordevic (2,07m, 1998) i que ja tenia signats Quino Colom i Kameron Taylor des de l’estiu passat per dos anys.

Pol Figueras (1,85 m, 1998) i Dusan Miletic (2,14 m, 1998), en canvi, tanquen el seu cicle a Fontajau després d’un sol any, afegint-se a les sortides de Jeremiah Hill i Ondrej Hanzlík. El base de la Selva del Camp, que ja havia debutat a l’ACB amb el Barça de Georgios Bartzokas a l’inici de la temporada 2016/17 (dos partits) marxa amb 32 aparicions –titular un dia– i 3 punts, 1,6 assistències i 2,5 de valoració en 14 minuts de mitjana. Un moviment que obre la porta a l’arribada de Juani Marcos, cedit pel Barça i que faria parella en la direcció de l’equip amb Quino Colom. El pivot serbi no s’havia perdut cap partit i va acreditar 7 punts, 4 rebots i 7,7 de valoració en 16:09.

EL PROTAGONISTA

Podem somiar, començar des de zero un altre cop. És il·lusionant perquè ningú sap fins on podem arribar
Jaume Sorolla

Salva Camps, en la preparació per al mundial

L’entrenador del Girona per al segon curs a l’ACB forma part del cos tècnic de la selecció espanyola que lidera Sergio Scariolo i que prepara el mundial, que es disputa fins al 10 de setembre coincidint amb la pretemporada dels equips. El primer partit oficial del club de Marc Gasol és el dia 7 a Andorra a la pista del Morabanc, en la prèvia de la Lliga Catalana i, segons especifica el mateix club a L’Esportiu, continua treballant paral·lelament en la confecció de l’equip i s’incorporarà abans de la pretemporada. Ricky Rubio, Joel Parra i Àlex Abrines formen part de la primera llista de 16 jugadors, en què destaca la baixa de Lorenzo Brown.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)