ACB

De ‘la família’ d’Espanya a la blaugrana

Bàsquet. ACB. Brizuela se suma a Parra i Willy en espera de Juancho, internacionals espanyols al nou Barça

Una de les claus de l’èxit els últims anys del Madrid ha estat tenir sempre una base sòlida de jugadors espanyols que han consolidat una dècada gloriosa amb Laso, Llull, Rudy, Chacho Rodríguez, Reyes... rodejats d’un gran equip. El mateix ingredient ha viscut la selecció espanyola. El que han anomenat, des de la Federació Espanyola, la família. Juan Carlos Navarro i Mario Fernández han tingut clara la línia i estan formant una plantilla on tots vagin a l’una, on hi hagi bon rotllo i on els interessos individuals se sumin pel bé col·lectiu. Brizuela és el tercer fixatge que se suma a Joel Parra i a Willy Hernangómez (a falta de l’arribada del seu germà Juancho), un grup que és com la selecció espanyola, sense egos d’una estrella definida. L’últim a sumar-se al projecte blaugrana és Dario Brizuela, que ahir va abonar els 1,2 milions d’euros de clàusula de rescissió a l’Unicaja i a la tarda va certificar el seu fitxatge pel Barça. Els malaguenys s’han mogut ràpid en el mercat i pagaran la clàusula de rescissió de Kameron Taylor, del Bàsquet Girona, per cobrir el forat que ha deixat el donostiarra. Brizuela ha tingut uns grans números pels pocs minuts que ha jugat aquest curs i havia renovat feia només dos mesos.

Presentació de Grimau

D’altra banda, avui (12 h) a l’Auditori 1899 del Camp Nou es farà la presentació oficial del nou tècnic blaugrana al costat del president, Joan Laporta, i del directiu responsable de la secció, Josep Cubells.

Dario Brizuela
Escorta 1,88 m
Sant Sebastià (Euskadi)
8/11/1994 28 anys
Trajectòria
2017/18 - 2022/23 EASOt
2013/14 Estudiantes
2014/15 Osca (LEB Or)
2015/19 Estudiantes
2019/2023 Unicaja
2023/26 Barça
Lliga ACB 2022/23
Punts 9,2
Tirs de dos 57,5% (88/153)
Triples 30,3% (30/99)
Tirs lliures 80,7% (46/57)
Rebots 1,4
Assistències 2,2
Minuts 15:50
Partits 34
Valoració 7,3

Cas Mirotic: no saben res oficial?

La polèmica de Mirotic, que té dos anys signats amb el Barça, continua. El seu representant, Igor Crespo, va parlar ahir amb Jordi Basté a RAC1 i va deixat clara la seva posició: “En Nikola es va rebaixar el sou dos cops i va renegociar el contracte. En tres dels quatre anys ha cobrat molt per sota del que s’havia fixat que valia el jugador.” Crespo va sorprendre quan va dir que el club no els ha fet saber que no compten amb Mirotic oficialment: “Se’ns ha comunicat que volen prescindir de Mirotic, però no tenim ni una notificació. Té contracte per dos anys més i és esglaonat. El primer any va jugar pel 20% de la mitjana; el segon, pel 50%, i el tercer, pel 75%. No és lògic beneficiar-se de quan cobra menys i no voler pagar els últims.”Cada dia que passa li costa 31.000 euros al Barça”, va dir Crespo, que hi va afegir: “No negociarem amb cap club fins que estigui tancada la sortida del Barça”, i va explicar que Juancho Hernangómez, a qui també representa, és “una carpeta diferent”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)