NBA

Pau Gasol entra al Saló de la Fama i amplia la seva llegenda

El pivot diu que és un veritable honor

Pau Gasol ha entrat aquesta matinada en el Saló de la Fama, el primer jugador català i de l’estat espanyol que ho aconsegueix. El doble campió de la NBA amb Los Angeles Lakers ha apuntat que és: “un veritable honor” compartir aquesta promoció del 2023 amb altres estrelles del bàsquet com Dirk Nowitzki, Tony Parker, Dwyane Wade, Becky Hammon o Gregg Popovich.

“Molts han contribuït que jo estigui aquí avui, però ningú ho ha fet com la meva família” ha dit Pau Gasol en el seu parlament i ha donat les gràcies als seus pares per introduir-lo al món del bàsquet i per recolzar-lo des dels seus primers passos portant-lo als entrenaments. També ha tingut un apunt molt afectuós per al seu germà Marc i ha ironitzat que són els únics germans que han estat intercanviats a la NBA. També ha explicat amb orgull un dels dies “més especials” en la seva trajectòria a la NBA: el salt inicial a l’All-Star del 2015 en què es va mesurar el seu germà a l’emblemàtic Madison Square Garden de Nova York.

Un dels instants més emotius del seu discurs ha arribat quan ha recordat al desaparegut Kobe Bryant en un auditori en què, entre el públic, hi havia la seva vídua Vanessa Bryant. “Als Lakers vaig poder conèixer la persona que va elevar el meu joc com ningú (...), que em va ensenyar que dur que has de treballar i la mentalitat que has de tenir per ser el millor” ha afirmat. Pau Gasol ha apuntat que res no li agradaria més que tenir Kobe aquesta nit al seu costat i ha assegurat que sense el seu suport no estaria al Saló de la Fama. “Et trobo a faltar i t’estimo” ha dit en record a Kobe.

Pau Gasol s’ha unit als entrenadors Pedro Ferrándiz i Antonio Díaz-Miguel que com els únics representants espanyols al Saló de la Fama. Aquest tribut a Pau Gasol arriba només cinc mesos després que els Lakers retiressin la samarreta amb el dorsal 16.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)