ACB

Victòria del Joventut contra el Girona a Sant Julià de Vilatorta (83-68)

Primera victòria de la Penya en aquesta pretemporada, contra el Girona a Sant Julià de Vilatorta en un amistós, el segon per als dos equips, marcat pel desencert inicial dels vermells, a remolc des de l’inici (10-3) i amb una màxima ne contra de 22 (47-25). El conjunt gironí s’acostava a l’últim quart (63-59), però els de Carles Duran es mostraven més consolidats i eren els fitxatges, Andrews, Thomas i Onuaku, els que acabarien desquilibrant la balança.

Yves Pons a 4:46 per acabar el primer quart anotava la primera cistella en joc visitant (2-3), amb Sergi Martínez havent estrenat el marcador vermell a 5:15 (2-1 al quart intent de tir lliure) i Onuaku trencant el 0-0 a 7:47 amb tap il·legal de Pons. Dos triples de Guillem Vives situaven el 10-3. Les 11 pèrdues (6-5) permetien veure el 10-8 de Susinskas assistit per Vila a 1:53 –temps mort de Carles Duran– i després d’un intercanvi de punts després d’ofensius el parcial es tancava 14-10 amb el triple sobre la botzina del bescanoní que no pujava al marcador.

Brodziansky a 6:35 i a 5:33 per la mitja part establia la màxima: 22-14 i 25-15 amb addicional, temps mort de Salva Camps. Una diferència que Thomas sobre la botzina al final del segon quart acostava a la vintena (43-24) perquè tot i posar fi a la mala ratxa de 6,75 (31-19 Colom al 13è intent vermell i 33-22 Brown) la Penya enllaçava punts fàcils després de pèrdua gironina (7-12 a la primera meitat).

La segona meitat començava amb la Penya humiliant el Girona (45-24, esmaixada d’Allen assistit a tauler per Vives a pilota recuperada), però el 3-13 obligava Carles Duran a aturar-ho amb 50-38 (triple de Fjellerup a 4:38). Dos triples de Colom permetien baixar de la barrera psicològica (57-49) i Brodziansky deixava el 61-51 al final del tercer quart amb 5/7 triples pels de Salva Camps (4/10 tirs lliures).

Goloman i Vila (6 punts seguits) ajustaven el resultat a l’inici de l’últim quart (63-59), però Andrews amb 5 (68-59 triple) donava aire al Joventut. Un altre triple de Colom mantenia l’esperança vermella (68-62), però Camps havia de prémer la pausa a 5:27 amb el 73-62 (Vives al contraatac). Onuaku i Andrews (9 punts a l’últim quart) lideraven la reacció verd-i-negra (81-66), amb 4 canvis de cop de Camps i Sergi Martínez anotant el seu primer bàsquet (78-66 i 2/8 tirs lliures).