Lliga femenina

Derrota de l’Spar Girona amb el Latas a Calonge (78-92)

L’Spar Girona perd amb el Latas el seu primer amistós de pretemporada, a Calonge amb l’Uni sense les jugadores de la WNBA, ni López, Ygueravide i Mendy a banda d’Etxarri. El BLMA, que ja havia jugat el cap de setmana passat amb el Tarbes (derrota per 83-64) agafava les regnes del partit al segon quart i es mostrava superior físicament i amb més encert i contnuïtat ofensiva.

El tècnic del conjunt occità aturava el partit a 5:34 per acabar el primer quart amb el 10-0 encaixat (12-5 triple de Parra), un parcial que creixia fins el 13-0 perquè la base anotava el seu segon triple després (15-5). Magarity havia obert el marcador i Peña el parcial després de concedir un 2+1 que donava el primer avantatge visitant (2-5 Julie Van Loo). Canella s’estrenava des de 6,75 m (9-5) i, després de la pausa, amb l’Uni vulnerable en el rebot defensiu i enllaçant pèrdues, Alicia Jenkins liderava la reacció amb 8 punts (21-21) amb el triple de Van Loo (17-12) entremig. És clar que Antoja havia fet coincidir Parra –unica del 1r equip, Aina Cargol, Mama Sidiki, Lala Touré i Joana Garcia.

El 0-8 que obria el segon quart, amb el cinc inicial rosa a pista, acabava amb temps mort a 8:28 (21-29 Migna Touré de mitja distància). Magarity i Tolo, amb Parra per Cargol, reprenien el fil anotador (25-29 temps visitant a 6:47), amb la sueca sumant el seu sisè punt de fons assistida per Peña (27-29). Les blaves enllaçaven un 0-9 (27-38 a 3:44, temps mort). Touré assistida per Canella, que jugava de quatre, trencava el 0-16 (27-45 triple de Van Loo). Peña des de 6,75 m (32-45) i la gallega també de lluny (35-45) deixaven la barrera psicològica amb què s’arribava a la mitja part (37-47, Lala Touré).

Van Loo de 6,75 m feia els primers punts visitants del tercer quart (43-50), després de dos minuts amb l’Spar molt entonat al darrera i amb encert al davant (42-47, triple de Canella). La base belga repetia de lluny (45-56) i, amb les rotacions, l’intercanvi era blau perquè el parcial per acabar el tercer quart era de 2-12 (51-68).

Dos triples visitants establien la màxima (51-74) i Peña en rebaixava una altra des de 6,75 m (57-78). La base hi tornava de l’altre costat 62-81 i, al final, era Parra de lluny (70-90), i en suspensió al límit de la possessió la que començava a escurçar la distància fins el 2+1 final de Magarity.