Lliga femenina

El més calent és a l’aigüera

L’Spar Girona, sense encert i imposant el físic, supera el seu vinculat, el Tordera, en l’amistós que tanca l’estada a Santa Coloma abans del debut competitiu

Spar Girona 80 CEEB Tordera 63

SPAR GIRONA:Magarity (16), Parra (2), Tolo (21), Ygueravide (8), Canella (2) –cinc inicial–; Peña (3), Lukasevica, Labuckiene (16), Cargol (4) i Sidiki (8). 2 triples (Magarity i Peña, 24/29 tirs lliures i 20 faltes.CEEB TORDERA:Carbó (7), Serra (7), Martin (7), Morales (4), Ibern (11) –cinc inicial–; Martínez, Ferreiro (6), Pagès (6), Ulrich (5) i Touré (10). 2 triples (Ibern i Serra), 13/20 tirs lliures i 27 faltes.PARCIALS:23-16, 9-16 (32-32), 21-16 (53-48) i 27-15 (80-63)

L’Spar Girona afronta dissabte que ve una de les sortides més difícils de la lliga, a Saragossa. I ho fa havent completat la seva estada a Santa Coloma de Farners amb el seu segon amistós de pretemporada –el primer que guanya– contra el Tordera, el seu vinculat que aquest curs debutarà a la Lliga Femenina 2 i que comptava amb Lala Touré –set punts de la pivot maliana el dissabte abans a Calonge contra el Latas (78-92)– i Berta Pagès, que s’entrenen amb Laura Antoja. L’entrenadora, que toca ferro perquè Morgan Berstch pugui estar aquí aquesta setmana –si les Aces eliminen les Sky, aquesta nit al play-off de la WNBA, l’alera pivot havia de viatjar mentre que a Kelsey Mitchell, de vacances, no se l’espera fins a la primera setmana d’octubre (passada la Lliga Catalana)– assegurava no estar preocupada per la falta d’inspiració ofensiva mostrada; al contrari. Deia que amb el cansament de la càrrega acumulada, la inèrcia fa que l’anella es faci petita, però es mostrava encantada que les jugadores continuessin “amb el cul avall”: “És el que et dona solidesa al darrere i et permet ser competitiu”.

Encara sense Mendy, Etxarri, ni López per motius físics –l’escorta ja s’entrena i frisa per debutar al Príncipe Felipe–, qui va viure el primer dia amb l’Uni va ser de Sandra Ygueravide, veient-la quadrada de cara a cistella –com Parra, que només d’acabar el partit es dedicava a fer sèries de tir per no marxar amb el regust del desencert– però amb molta ascendència sobre les companyes.

El desequilibri venia de Tolo, Labuckiene i Magarity a la pintura davant Martin, Touré i Ibern –també vinculada i habitual a les convocatòries de Bernat Canut el curs passat–, que aprofitaven els ofensius. L’australiana (22-14) i la sueca (15-10 ) van marcar el primer quart amb 5 punts cadascuna. El segon va ser paupèrrim per a les roses, amb tres cistelles: Parra al contraatac, Magarity des de 5 m (29-22) i després que Mar Ibern enllacés 5 punts, triple inclòs (32-27). Morales empatant a 32 al límit de la primera meitat, Berta Pagès establint la màxima verda (35-38) i Serra anotant el segon triple del Tordera van fer petit l’Spar, que tindria en Labuckiene un far (10 punts en el tercer quart). Els brots verds, en l’últim amb les verdes foses, Magarity superant la barrera psicològica (61-50 i 63-52) i Peña en l’últim minut fent el segon triple rosa.

L’ANELLA, PETITA

2
triples
per banda, un en cada quart: 15-10 Magarity, 29-25 Ibern, 47-48 Serra i i 80-61 Peña
Estem en procés de posar l’equip al màxim, però és llarg i es tractava de començar a córrer tot el camp i buscar avantatges a dins
La falta d’encert no em preocupa; el partit ha anat a una dinàmica que ens fa fer un pas endavant en intensitat
Laura Antoja
Som un equip nou i ens hem d’encaixar. Ens falten jugadores i ens ha de motivar; hem d’aconseguir una bona química
Marianna Tolo
Patrocini

Kendall Martin i el silenci del CSD

B. S.

El CEEB Tordera no ha rebut resposta a l’apel·lació que va presentar la temporada passada en la fase d’ascens a la Lliga Femenina 2, quan la FEB va impedir jugar a Kendall Martin, i el termini s’ha esgotat passats tres mesos sense que el CSD s’hagi pronunciat. La pivot, que es va canviar de sexe, va disputar la Copa Catalunya el curs passat; competició organitzada per la FCBQ de la qual el conjunt maresmenc va ser proclamat campió. L’equip que entrena Marc Delemus va assolir l’ascens a Màlaga i, ara, la FEB no li tramita la llicència perquè el CSD no es pronuncia. Les inscripcions estan obertes fins al 28 de febrer i el cas podria acabar a la justícia ordinària. Si vol jugar, Kendall Martin ho ha de fer en l’àmbit català i en la categoria que no dona accés a pujar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)