Eurocopa

L’Spar Girona i el Cadí la Seu inicien el repte europeu

Bàsquet. Eurocopa. L’equip gironí rep avui el feble Diddeleng de Luxemburg (20.30 h per E3) i l’equip de l’Alt Urgell arrenca demà a Brno

L’Spar Girona, que hi torna després del seu pas per l’Eurolliga i que en va ser semifinalista el 2019, i el Cadí la Seu, que l’any passat va fer un gran paper i va accedir per primera vegada als quarts de final, inicien l’Eurocopa. El teòric rival més feble del grup B aterra avui a Fontajau (20.30 h per Esport 3) en l’estrena de l’Spar Girona. El partit d’avui hauria de servir per incrementar les bones sensacions que va deixar l’equip dissabte passat en el derbi contra el Barça CBS.

L’InvestInTheWest Enea Gorzow polonès i el Piestanske Cajky eslovac són els altres dos rivals del grup. Després del partit contra el conjunt luxemburguès, l’Spar afronta els tres desplaçaments seguits –Polònia, Eslovàquia i Luxemburg– i acabarà a casa rebent el Gorzow i el Cajky. El Diddeleng és segon en la lliga de Luxemburg, amb dues victòries i una derrota. El curs passat, en l’Eurocopa, va guanyar el primer partit i va perdre els cinc restants. La tècnica de l’Spar Girona, Laura Antoja, que valora que amb l’arribada de la competició europea l’equip adquirirà “ritme de competició”, no amaga que el partit “és molt assumible”. “Ens ha costat tenir imatges i conèixer les característiques del seu roster, però el nostre equip de treball ha fet bé la feina. No ens enfoquem en el partit en si, sinó en el creixement personal del nostre equip. Segur que serà un equip físic i el fet que el partit sigui accessible quant a resultat ens anirà bé de cara a dissabte, ja que tenim un partit molt important, i de cara al futur.” El Cadí debuta demà en el grup A contra el Zabiny Brno txec al Gym Rosnicka (18 h) i té com a teòric rival més fort del grup el Carolo francès, al qual rebrà al Palau en la segona jornada el dia 18. En el tercer partit, jugarà a la pista de l’Eleftheria Moschatou grec el dia 25. L’equip de Fabián Téllez arriba engrescat a la cita després d’haver vençut divendres passat en la lliga el Casademont Saragossa, el campió de copa, al Palau (84-76). En el mateix escenari, va guanyar la Lliga Catalana contra l’Spar Girona.

La primera fase es juga des d’avui fins al 30 de novembre i passen els dos millors de cadascun dels dotze grups i els vuit millors tercers. S’estableix un rànquing de l’1 al 32 en funció dels resultats, des del qual es fixen els encreuaments amb format d’anada i tornada: ronda 1, abans de Nadal (14 i 21 de desembre); vuitens, al gener (11 i 18); quarts, al febrer (22 i 29); semifinals, al març (7 i 14), i final, a l’abril (3 i 10).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)