Eurocopa

El Cadí la Seu guanya a Brno en la pròrroga (76-82)

El Cadí la Seu ha iniciat amb bon peu l’Eurocopa amb un triomf a la pista del Zabiny Brno en la primera jornada del grup A (76-82), un duel quan guanyava de 16 en el segon quart (17-33) però que se li ha complicat i que ha sabut redreçar en la pròrroga després d’un 70-70 al final del quart període. Bair amb 20 punts i 5 rebots, ha estat la màxima anotador del conjunt de Fabián Téllez, que ha tingut d’heroïna inesperada a Carmen Grande en el temps afegit. Ana Palma (18) ha estat la jugadora més valorada, amb 10 punts i 9 rebots.

La sortida del Cadí ha estat espectacular. Amb una defensa molt agressiva i bona selecció en atac, s’ha situat amb 9 punts de marge (4-13) en quatre minuts. L’equip local ha hagut d’aturar el partit. Júlia Soler duia 7 punts. L’equip txec ha fet un parcial de 6-2 però Palma ha tallat la reacció clavant un triple (10-18). El màxim avantatge del primer quart ha estat un +13 (12-25) amb cistella de Bair. El període s’ha acabat amb 15-25 i una superioritat abassegadora del conjunt de l’Alt Urgell en el rebot –13-5– i una progressió anotadora meteòrica. El Cadí ha arribat a disposar d’un marge de 16 punts en el segon quart (17-33) però les txeques han reaccionat amb un 12-4 que les ha situat a 7 punts (33-40). El temps mort de Téllez ha sorgit efecte i el Cadí ha tancat el quart amb un parcial d’1-7: 34-47.

El Cadí s’ha ennuegat amb la defensa del Zabiny i l’equip local ha empatat (51-51) a 3:07 del tercer quart liderat en atac per la bosniana Nikolina Knezevic, i s’ha avançat per primer cop (55-53) amb un parcial molt negatiu per a les catalanes de 21-7. En el darrer quart, 6 punts seguits de Margaret Bair han canviat la decoració (55-60). El resultat s’ha anat igualant en el tram final, amb els dos equips força esgotats, sobretot les locals. Dos tirs lliures transformats per Ramette han permès el Cadí obrir una escletxa (62-68). Tot plegat s’ha arribat un incert 67-70 a 1:12 del final després d’una pilota perduda per les catalanes i dos lliures anotats per ls txeques. Un triple d’Stoupalova –el tercer del seu equip–a 0:43 ha forçat l’empat (70-70). Palma no ha anotat i la mateixa Stoupalova ha fallat el darrer triple. Pròrroga.

Amb 71-71 una antiesportiva de Bair, que ha frenat un contraatac, a 2:50 ni ha penalitzat mass al Cadí i una cistella de dos de Bair i un triple de Swartz li han donat aire al Cadí (73-76). I ha aparegut Grande, que amb 4 punts quan abans no havia anotat ha decidit el partit (76-80 a 51 segons). Ella mateixa, amb dos tirs lliures a 16 segons, ha acabat de rubricar el triomf (76-82).