ACB

El Barça topa contra el València (71-68) en la pugna per la segona plaça

El València Basket s’ha emportat la pugna per la segona plaça contra el Barça (71-68). L’equip taronja ha exhibit la seva fortalesa defensiva en el segon quart (45-33), però el conjunt blaugrana, liderat per Kalinic (15 punts) i Willy Hernangómez (22), ha estat capaç de reenganxar-se al partit i forçar un final a cara o creu que ha estat per als valencians.

El Barça, amb un parell de triples de Kalinic, ha colpejat primer (4-10). El València ha fet un pas endavant en defensa i impulsat per l’efectivitat de Jones ha anat recuperant terreny als blaugrana. Ojeleye ha igualat el duel (15-15), però els tirs lliures i les faltes provocades per Willy Hernangómez han donat aire abans de tancar el primer quart amb un ajustat parcial de 18-19. El segon quart ha estat de total domini taronja (27-14). El València, amb una defensa molt sòlida i el control del rebot, ha asfixiat l’atac del Barça, que ha presentat uns pèssims percentatges en l’atac estàtic (3 de 13). Harper i Jones, en transició, marcaven el ritme de joc i el conjunt amfitrió s’enfilava fins als 12 punts de renda (45-33) al descans.

Les males sensacions, amb diverses pèrdues de pilota, han continuat pel Barça a l’inici de la segona part. El València obtenia una màxima diferència de 14 punts (48-34). L’equip blaugrana, però, ha reaccionat. A partir de la defensa i amb tres triples consecutius, dos de Parker i un de Willy, ha ajustat el resultat fins al 52-48. Les pèrdues de pilota han tornat a penalitzar als de Roger Grimau i els taronja obrien forat abans d’arribar a l’últim quart (58-49). El Barça persistia i amb bons minuts de Jokubaitis, Willy i Kalinic igualava el duel després d’un parcial de 3-12 (61-61), a 4:54 pel desenllaç. L’equilibri s’ha mantingut fins al tram final. Un triple d’Abrines, al límit de la possessió tornava a igualar el resultat (68-68) amb només 24 segons de joc. Però una acció de murri de Jones ha acabat decidint el partit. Ha provocat una falta sobre Willy i li ha permès sentenciar el combat físic amb tres tirs lliures (71-68). El Barça ha disposat d’una última possessió de 4,7 segons, però el triple final d’Abrines aquest cop no ha entrat.