ACB

Bàsquet. Eurocopa

Qui és aquesta canalla?

Les baixes de la Penya tornen a donar valor a la metodologia d’èxit del planter amb l’aparició de noves perles: Kraag, Allen, Prey, Jordi, Ruzic, Iker, Karim...

Del bressol a la pista. Sense mirar el DNI. Tinguin l’edat que tinguin. Això és la Penya. I contra el València es va portar a la màxima expressió: 8 del planter i 2 americans. La metodologia de formació, la detecció de talent i com se’ls genera l’espai al primer equip està clar. La fórmula només la tenen a Badalona. I els resultats arriben. És una feina global des del responsable de l’escola de bàsquet Aitor López, passant pel cap del planter, descobridor de talent i tècnic David Jimeno, el responsable dels becats Gorka de Corral, els entrenadors de la base o Javi Paricio, César Saura i Albert Cañellas, tècnics del júnior i EBA Penya i del Prat. Però també del director esportiu Jordi Martí, que els encaixa al projecte, i de Carles Duran i els seus ajudants per fer-los jugar. Res és fàcil. Però això fa de la Penya un club singular. Únic. I una manera de fer, estudiant molts d’ells en català al Badalonès.

Les apostes que s’han fet de fora de Badalona acabaran sent professionals. I ho seran amb una manera d’entendre el joc, amb la irregularitat a vegades d’haver de compaginar fins a quatre categories diferents –júnior, EBA, LEB i ACB– però amb una idea. Tots tenen una cosa clara: si s’ho guanyen tindran oportunitats. Qui és aquesta canalla?

Karim López (Hermosillo, Mèxic, 12/4/2007, aler-pivot, 2m02).

El van fitxar com a cadet de primer any però per documentació no va aterrar fins al segon any. Té bona mà del triple. Ha jugat de 4 però es treballa per reconvertir-lo al tres. Top en la seva generació a nivell mundial. Li queden 4 anys de contracte.

Michael Ruzic (Zadar, 4/10/2006, pivot, 2m06).

Aposta mútua jove i club. d’un desig de mig Europa i universitats americanes. Però prioritza seguir formant-se. Aterrat del KK Zadar, encara júnior i amb futur infinit. Per l’edat que té domina moltes coses: tira bé de 2 i de 3, té bon roll i té coneixement del joc. Fill d’esportistes: el pare jugava a bàsquet i la mare, a voleibol. Té contracte fins al 2028.

Iker Garmendia (Castelldefels, 12/8/2006, aler, 2,00).

Arribat fa dos cursos del Barça buscant oportunitats. Volia jugar i estudiar al Liceu Francès, on fa batxillerat tecnològic, i al matí no s’entrena. Té capacitat de salt i condicions per triomfar. Encara júnior, té contracte fins al 2028.

Pau Majoral (Badalona, 15/4/2005, base 1m81).

Producte badaloní com Ventura. Va aterrar del Sant Josep, on va estar fins al mini, disciplinat, treballador i amb sentiment Penya. Realitat diferent de la resta Pot ser un gran entrenador. Ja entrena la base.

Rubén Prey (Paço de Arcos, Portugal, 16/2/2005, pivot 2m08).

Va arribar com a cadet de primer any sent referent de totes les categories on ha estat. Competitiu, domina 5 idiomes i s’esperona en les adversitats. Ha renunciat a anar a l’NCAA als Estats Units aquest estiu. Té contracte fins al 2028.

Jordi Rodríguez (Barcelona, 25/4/2004, aler, 1m99).

Cas semblant a Parra, Parrado, Ribas... Està al club des dels 4-5 anys, des d’iniciació. Es va despertar tard, li va costar explotar el talent però es va tenir paciència. Mà privilegiada, llegeix bé les defenses i passa bé. Ha de millorar la defensa, fet lligat a fer-se més fort. Si ho fa, un monstre. Té contracte fins al 2027.

Miguel Malik Allen (10/5/2003, Las Palmas, 2m03, aler-pivot).

Fill d’exjugador, fitxat com a cadet de primer any. Va jugar la minicopa amb la Penya. Veure vídeos seus era veure un nen primet. Creixement en tots els aspectes prioritzant el futur al present. Té contracte fins al 2027.

Yannick Kraag (16/10/2002, Amsterdam, aler, 2m02).

Arriba sense cultura competitiva com a júnior de 2n any però amb un físic únic. Al Prat es va despertar i al primer equip està fent eclosió. El futur està a les seves mans. Té contracte fins al 2026.

Pep Busquets (2/3/1999, Granollers, aler, 1m98).

Arriba com a infantil B de Sant Celoni i va pujant tots els graons anant també cedit. Parra va ser el relleu de López-Arostegui i ara l’aposta és Busquets. Té contracte fins al 2025.

Guillem Vives (Barcelona, 16/6/1993, base, 1m92).

Referent i mirall per als més joves. Aterrat del Claret sent mini, va fer tots els passos fins a fer eclosió amb Maldonado. Després de 7 anys a València torna a casa com si no hagués marxat. Té contracte fins al 2026.

Pau Ribas (Badalona, 2/3/1987, escorta, 1m94).

El capità ha passat per totes les categories. Exemple del què és ADN Penya. Té contracte fins al 2026 com a jugador. Després ningú descarta que continuï lligat al club d’alguna manera.

8
becats
té el Joventut entre infantil de primer any i júnior de segon any. Econòmicament no en pot assumir més.
2027
és l’any
que acaba contracte Maronka, que està cedit al Neptunas lituà després d’estar cedit al Betis.
8
anys
ha estat Conrad Martínez a la Penya, on va arribar al premini provinent de l’Escoles Pies de Granollers. La matinada passada ha debutat en la lliga universitària dels Estats Units amb 3 punts, 1 rebots i 4 assistències en 12 minuts en el triomf d’Arizona contra Morgan State (122-59).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)