ACB

Sisè triomf del Girona, el tercer a casa (87-83)

El Girona suma la sisena victòria del curs, la tercera a casa, contra el Breogán , que capgirava el marcador amb un 0-11 al segon quart (36-41) i arribava a manar d’11 al tercer (45-56). Anderson empatava a 83 de 6,75 m i a 3.9 Iroegbu agafava la responsabilitat per tornar a posar els vermells per sobre i Davis de tir lliure tancava el marcador.

Yves Pons (7-14) enfonsant la pilota a dues mans era el segon jugador del Girona en anotar, després del 5 punts de Brown (2-5 i 5-10, triple). Sergi Garcia (0-3 i 2-8) des de lluny donava la iniciativa als visitants i, l’antiesportiva de Juan Fernández a Golomán en una falta a Sajus a 5:43 s’acabava amb 9-15 després dels tirs lliures. Colom al base era el revulsiu, assistint Djordjevic(13-15 i 18-17) i anotant de 6,75 m (16-17) i de 4,6 m (20-17, parcial de 13-2). El segon de Brown i el primer de Golomán ampliaven el marge (28-21) i el primer quart el tancava Iroegbu de sota (30-24) després del triple de Jogela.

La de Martínez d’ofensiu (32-24) era la única cistella vermella fins el triple de Pons a 5:54 pel descans (36-30). Dos triples de Momoriv (36-38) i un de Polite (36-41) obligaven Salva Camps a aturar-ho a 3:36. Davis de tres (39-41 i 44-47) era un oasi, amb els àrbitres assenyalant tres faltes en atac al Girona –la segona, a Djordjevic amb tècnica al pivot serbi. Anderson fent parar l’orella després de triple (39-45) encenia més la grada, que veia com al 44-52 de la cantonada els àrbitres deien prou i li assenyalaven tènica (45-52 Davis).

Camps feia seure Iregbu i Brown després d’1:01 de la segona meitat per tous al darrera (45-56) i Quino a 8:06 de tres rebaixava la màxima (48-56). Martínez al contraatac i Sorolla al segon intent escurçaven la diferència (52-56), com Djordjevic aprofitant dues assistències de Fjellerup (57-60 a 4:59). L’argentí a 2:31 era el següent en anotar (59-60) i Diouf de 4,60 m (59-62) a 1:12 posava fi a la sequera visitant des del 53-60 (Sajus a 5:44) i entre l’esmaixada de Goloman i el triple de Susiskas sobre la botzina el Girona tancava el tercer quart a 3 (64-67).

El segon del lituà (67-69) obria l’últim quart pel Girona, tou darrera (67-72 Momirov de lluny). Ike en la primera que tenia des que seia també clavava el triple (70-72). Golomán i Fjellerup empataven a 72 i a 74 però els triples d’Anderson i Momirov, els rebots concedits en defensa i els errors d’Iroegbu en atac deixaven el 76-80 a 2:58 (temps mort gironí). Garcia al límit de la possessió anotava de 8 metres (78-83), Iroegbu s’afanyava i tot i que Pons es precipitava Davis a l’ofensiu anava a la línia a 1:16 (0/2). El base es refeia anotant el triple de la cantonada (83-83) a 45.4 amb només 2 faltes d’equip. Una bona defensa li donava 23 segons i pilota al Girona, que deixava la responsabilitat a Iroegbu amb més de 10 segons perquè de fora cap a dins a 3.6 fes el 85-83. Pons forçava la pèrdua visitant i la falta sobre Davis a 1.7 acabava amb el 87-83 final.