ACB

El Girona no pot ni amb el cuer a Fontajau (84-86)

El Girona obre la segona volta de la lliga amb un gerro d’aigua freda, per perdre a casa amb el cuer i sumar la sisena derrota seguida, amb Iroegbu fallant la jugada que enviava el partit a la pròrroga. El Girona guanyava de 13 (37-24) i després d’un 16-0 entre el tercer i l’últim quart, ha jugat amb foc a un final a cara o creu i s’ha acabat cremant.

El triple d’Iroegbu a tres minuts per acabar el primer quart permetia veure el primer avantatge de més d’una possessió (17-12), amb Marcos havent fet la primera cistella en joc del partit a 7:44 (2-2) i Pons (7-6) i Goloman (12-10) enllaçant punts de dos i de tres. Marcos en la primera aparició de la 3-2 visitant, en l’últim atac local del primer quart, anotava la següent cistella gironina, el quart triple vermell (21-17, 4/10).

Golomán amb l’addicional d’una esmaixada a 8:33 per la mitja part anotava el cinquè punt del segon quart (26-20) i assistit per Davis completava el 28-22 a una ma. Marcos (31-22), Pons (34-22) i Goloman (37-24) anotaven des de 6,75 contra individual per establir la màxima i, amb el primer atac contra zona, Camps ja tenia el temps mort demanat quan Kamba anotava el seu segon triple del segon quart (23-20 i 37-27). Luis Guil sorprenia amb una mixta amb el canadenc sobre Colom –el capità seu al cap d’1:24– amb què frenava en sec el ritme ofensiu gironí perquè fins el triple d’Iroegbu des de la cantonada sobre la botzina (44-34) només Vila (39-29 i 41-32) havia fet dues cistelles.

Davis a 7:29 feia la primera cistella del Girona (47-42), amb el Palència retallant la diferència (6 punts de Pasecniks) tot i la tècnica al seu entrenador (45-36 tir lliure de Susinskas). El temps mort de Salva Camps a (6:52) no impedia que els visitants es posessin per sobre (48-49, triple de Benite). 4 punts del letó i Ortega trencant la cintura a Colom situaven la màxima castellana (50-55) i els triples d’Ivey, Ortega i Colom, mantenien l’avantatge visitant (56-58). Vila de tir lliure i Djordjevic amb addicional recuperaven la iniciativa i el serbi recollint una pilota del terra a la pintura completava el 10-0 a 49,3 (63-58).

Els triples d’Iroegbu i Davis a l’inici de l’últim quart recuperaven la barrera psicològica (69-58) i el quart triple del base de Sacramento deixava la dotzena a 6:53 (74-62). El triple de Frankamp i Pasecniks amb addicional fallat forçant-li la cinquena a Goloman a 4:58 i de contraatac retallaven la diferència: 74-69 a 4:40, temps mort de Salva Camps després del qual Colom assistia Djordjevic en la continuació (76-69).

Piñeiro després que Susinskas li fes la falta revisada pel Challenge a 3:31 sumava tres punts de tir lliure –76-74 la falta i la posterior antiesportiva– i Pasecniks en una altra flagrant, de Djordjevic, autor del 78-74, feia 1/2 a 2:54 (78-75). Piñeiro anotava en la possessió i el letó recuperava l’avantatge castellà de 4,6 (78-79) abans d’ampliar-lo a 1:40 amb addicional fallat (78-81). Pons de la cantonada empatava a 81 i el cinquè d’Iroegbu suposava el 84-83. Frankamp sobre la botzina a 19 segons sobre la botzina clavava el triple (84-86) i Iroegbu es jugava l’acció per empatar i, amb Pasecniks a sobre, fallava a la pintura.