ACB

El Girona planta cara al Madrid tot i anar sempre a remolc (92-79)

El Girona encaixa la tretzena derrota a la lliga, la primera amb Fotis Kastikaris; que si en el seu debut deixava Davis fora de la convocatòria aquest cop descartava l’altre nord-americà, Ivey. Bon partit del Girona, que malgrat anar sempre a remolc i veure’s 10 avall (26-16) aconseguia posar-se a 1 abans de la mitja part.

Davis en la primera que tocava, després d’entrar en un triple canvi a 5:28 per Iroegbu (afogat per Abalde, 7-4 en suspensió), anotava l’11-10 des de 6,75 m. Era el segon triple vermell després del 9-7 de Pons. Campazzo, des del 3-0 sobre la botzina de la primera possessió del partit donava la iniciativa als blancs i enfilava la màxima a 8 (20-12) que obligava Katsikaris a aturar-ho a 2:32 després de dues pèrdues seguides (5). Els triples de Yabusele (23-14) i Hezonja (26-16) ampliaven el marge amb Colom liderant l’atac vermell: 23-16 d’u per u i assistència a Goloman (20-14), autor de 6 punts. Campazzo (7) amb 7 tancava el primer quart en el 8/8 blanc de tir lliure (2/2 el Girona).

La direcció de Colom, generant en el bloqueig directe, tres cistelles de Djordjevic, el triple de Vila (31-25) i Davis a pilota recuperada (34-29) forçaven el temps mort de Mateo a 7:34, amb Yabusele anotant dues accions continuades i després de la pausa (36-29). 5 punts seguits d’Iroegbu (38-36, triple) ajustaven el marcador i, amb el Girona molt rigorós al darrera, el nigerià feia el 40-39 de tir lliure a 2:40. El segon triple de Vila i Goloman de fora cap a dins de nou amb Colom generant en la continuació deixaven el 46-44 i Poirier (11 punts) assistit per Campazzo deixava el 48-44 al descans amb una sola pèrdua visitant al segon quart.

Pons de 6,75 m (54-47) a 7:21 tallava el 6-0 local a l’inici del tercer quart i entre el cinquè punt de la segona meitat d’Abalde (57-47 triple) i Campazzo al tir lliure la màxima arribava a l’onzena (59-48). Goloman era el primer visitant en anotar (61-53) després dels 7 punts de Pons (59-51, 3/3 triples). El base argentí del Madrid al contraatac l’engreixava (66-53) i Davis de tres i Iroegbu de dos baixaven de la barrera (66-58).

El primer triple de Marcos (1/4) a camp obert obria l’últim quart (68-61) i Vila enllaçava dues accions tallant cap a dins (70-63 i 75-67) però tres esmaixades de Poirier (19 punts) establien una nova màxima local: 83-69 a 4:36, minut de Katsikaris). Goloman tallava el 9-0 (86-71) i entre el segon triple de Marcos (88-76) i d’Iroegbu (90-79) els vermells maquillaven el marcador.