Eurocopa

Sortir viu de l’infern turc

L’Spar Girona torna a Istanbul (18 h, E3/TV Girona) per disputar l’anada de la semifinal en un ambient calent i conscient que cal un bon resultat per a la tornada

No viatgen Tolo, amb molèsties, ni Nicholson, no inscrita a temps

L’Spar Girona s’estrena avui (18 h, Esport3/Televisió Girona) a Istanbul en una nova semifinal de l’Eurocopa després de disputar l’Eurolliga les darreres temporades. Va ser el 2019 quan a l’altra semifinal europea que va disputar va caure contra el Basket Lattes Montpeller en una eliminatòria a doble partit en què ja van perdre a Fontajau (66-69) i van ser escombrades a França (98-69). Aquella edició la va guanyar l’Oldenburg rus de forma clara. Però les coses han canviat molt i les de Roberto Íñiguez viuen una temporada amb moltes circumstàncies no habituals i molts canvis a la plantilla que no han permès tenir continuïtat a la plantilla.

Les gironines han viatjat a Istanbul amb la baixa fonamental de l’australiana Tolo, que no s’ha recuperat de les molèsties que arrossegava a la cama esquerra, que li faran perdre segurament també el partit contra el Perfumerías Avenida de diumenge a Fontajau, que ha de ser una festa de l’esport femení. Sense Tolo haurà de trobar altres jugadores que puguin frenar la geganta xinesa . Tampoc no jugarà Nicholson, la recanvi de Gardner, perquè quan es va fer el canvi ja estava tancada la inscripció a l’Eurocopa. El Beskitas disposa de la xinesa Li Yueru, de dos metres, que voreja les dobles figures (12,2 punts i 9,9 rebots de mitjana), l’ex-Cadí i ex-Avenida amb Íñiguez Joavana Jovic i la nord-americana Dana Evans, que és un espectacle ofensiu amb 23,7 punts de mitjana, la segona millor de l’Eurocopa, només superada per Kelsey Bone (24,8), de l’Antaya BSB Torolsar turc.

Roberto Íñiguez va fer ahir una radiografia del rival a Europa: “Per mi, el Besiktas és l’equip que millor juga en atac de Turquia i això vol dir que és un dels millors d’Europa perquè el seu entrenador ha tingut continuïtat i fitxa les jugadores que creu que s’adapten al seu estil d’equip. Tenen la millor quatre turca, Bayram, que vaig voler fitxar per a Mersin. Tot el seu joc, però, gravita entorn de Dana Evans, que es capaç de jugar 40 minuts i quan acaba sembla que no hagi ni suat. La base de Chicago és portentosa i molt difícil de defensar i desgasta molt les defenses rivals”. Finalment Íñiguez hi va afegir: “Suposo que convocaran els fans del futbol, que són molt sorollosos. Tenim jugadores a les quals això no les afecta i d’altres que no hi estan tan acostumades i que quan van sortir a la pista del Galatasaray miraven a tot arreu.

Avantatge del London

Ahir ja es va disputar l’anada de l’altra semifinal a Itàlia entre el Reyer Venècia i el London Lions (68-69) amb la internacional espanyola Megan Gustafson fent dobles figures (14 punts i 12 rebots).

L’ALTRA SEMIFINAL

El Lions venç a Venècia (68-69) amb l’‘espanyola’ Gustafson fent 14 punts i 12 rebots

LA PRÈVIA

El nostre objectiu és guanyar el partit i, si no es pot, aconseguir el millor ‘average’ possible per al partit de tornada a casa.
El Besiktas és qui millor juga en atac de Turquia, el tècnic ha tingut continuïtat i fitxa jugadores que s’adapten a l’estil
Suposo que convocaran els fans del futbol, que són molt sorollosos, esperem que no ens afecti l’ambient
Roberto Íñiguez
TÈCNIC DE L’SPAR GIRONA
Patrocini

El Besiktas, tercer a la lliga turca, només ha perdut un partit a Istanbul

El Besiktas és un equip superable tenint en compte els resultats que ha tingut fins a arribar a les semifinals. Les turques van acabar líders del grup E, però en un triple empat (4-2) amb el Kangoeroes Mechelen belga i el Panathinaikòs grec. En els vuitens de final van superar el Tango Bourges (74-83 i 79-76) i als quarts van fer el mateix amb el Montpeller (59-73 i 72-75). De fet, les turques ja saben què és perdre davant la seva afició, perquè van caure, per exemple, contra el Panathinaikòs (79-80), l’única derrota com a local de les turques. Fora d’Istanbul baixen el seu nivell i han perdut tres dels sis desplaçaments fets. El pavelló del Besiktas és el mateix on juga l’equip masculí l’Eurocopa masculina. A la lliga turca el rival de l’Spar Girona ocupa ara mateix la tercera posició (17-8) per darrere el líder invicte, el Fenerbahçe, que està intractable (26-0) i també per darrere l’Ormanspor (18-7) que està sent la revelació. El Galatsaray va per darrere perquè tè una derrota més. El Besiktas va demostrar aquest cap de setmana el seu potencial ofensiu en vèncer 127-89 contra el cuer, el Hatay.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)