Eurocopa

L’Spar Girona perd per massa a Istanbul (81-60)

La primera derrota de l’Spar Girona a l’Eurocopa obliga el conjunt gironí a la remuntada dijous que ve a Fontajau, si vol superar la semifinal en la seva segona presència a l’eliminatòria, després d’haver anat sempre per darrera menys en el 0-2 i amb desavantatges d’11 que l’Uni deixava en 3 al final del tercer quart (56-53). 9 punts d’Evans (67-53) i la manca de productivitat ofensiva a l’últim quart permetien les locals anar ampliant l’avantatge fins que Li anotava els seus primers punts de la segona meitat a 7,2 (81-60).

Verdes

Els 10 punts d’Evans i les 2 pèrdues de l’Uni expliquen el 17-9 a 4:51 que forçava el temps mort de Roberto Íñiguez, amb Li forta a sota el cèrcol (5 punts) i punts de 4 titulars de l’Spar –totes menys Ygueravide. Dos triples de Nogic amb un de Mendy entremig enfilaven la màxima (23-12 a 3:26). Dues accions de Magarity i Peña en suspensió al contraatac aturaven el cop (25-18 a 1:11) i Ygueravide sobre la botzina deixava el 27-21.

El recurs

Labuckiene davant Li (27-25) de fora cap a dins obligaven Aziz Akkaya a demanar minut a 7:19, amb López havent anotat i defensant Evans –0 punts al segon quart– cara a cara. Dues pèrdues seguides permetien Bayram lligar dues cistelles fàcils, que obrien un 8-0 completat per Li que provocava la pausa d’Íñiguez (35-25). El vitorià movia la banqueta i amb un altre temps a 3:01 (37-27) plantejava una 3-2 pressionant que ajustava el marcador amb Mendy sola després de recuperació i només la pivot xinesa anotant per a les locals –10 punts al segon quart, 17 i 4 ofensius a la primera meitat (20 valoració en 20:00)– i Magarity acabant els atacs vermells (41-35 triangulació amb Ygueravide i Bertsch).

Molt a prop

Evans de dos i Nogic de tres recuperaven la màxima (46-35) i entre Mendy a pilota recuperada, dues accions acabades per Etxarri i Magarity amb addicional les vermelles aguantaven l’embranzida (52-46). El triple de Canella (52-49), els tirs lliures de Labuckiene (54-51) i Bertsch sobre la botzina en suspensió a camp obert (56-53) feien bona la defensa de l’Spar –Li 0 punts– tot i la superioritat local en el rebot (29-19, 14-13 al cèrcol vermell).

Massa lluny

Íñiguez ho aturava a 7:04 amb el 7è punt d’Evans en l’últim quart (65-53, 9-0). Mendy a 6:06 al límit de la possessió i de 6,75 m feia els primers punts vermells de l’últim quart (67-56) després que Evans enfilés la màxima de tir lliure (67-56). El triple de Lazic a menys de 5 minuts ensorrava la defensa vermella (72-56) i Nogic de tir lliure acostava el marge a la vintena (76-58 a 2:17) i Lazic a 43. Magarity anotant ràpid feia tot just la tercera cistella però Li amb addicional a 7,2 deixava el 81-60.