ACB

El vestit de l’aniversari

El Girona, que confirma la lesió de Kenny Chery, estrenarà diumenge contra el Barça l’uniforme que commemora els 10 anys del club

El Bàsquet Girona va posar ahir a la venda la samarreta commemorativa del desè aniversari del club, el primer equip del qual l’estrenarà aquest diumenge a Fontajau contra el Barça (17 h). L’uniforme, els pantalons del qual també poden ser adquirits pels aficionats, inclou un 10 daurat en el logotip de Girona a la part pectoral i els anys de vida de l’entitat (2014-2024). Al darrere hi ha els tres valors del projecte creat per Marc Gasol: “Compromís, esforç i metodologia.” Les comandes es poden fer a la botiga en línia, i s’hi poden fer comandes personalitzades, que si es fan abans de demà passat es podran recollir diumenge mateix.

Mals auguris

Kenny Chery estès al parquet, després de fer un mal gest amb el genoll esquerre per la topada amb Gio Shermadini quan atacava la cistella local a 8:22 per acabar, amb 58-43; era un mal presagi que es confirmava amb la imatge del base canadenc (1,80 m, 1992) deixant la pista amb l’ajuda dels assistents mèdics del conjunt gironí i abandonant el pavelló en cadira de rodes per anar a l’hospital de Santa Cruz de Tenerife. Uns mals auguris que el club confirmava ahir al vespre amb el comunicat mèdic que especificava l’abast de la lesió: “L’escorta canadenc té una ruptura insercional al proximal del tendó rotular del genoll esquerre.” Chery duia sis partits amb el Girona, tots començant assegut a la banqueta, i acreditava 9 punts, 2 rebots, 1 assistència i 5,3 de valoració en 17:58. Més enllà d’estadístiques, Fotis Katsikaris hi havia confiat el lideratge al vestidor, on tenia una gran ascendència sobre el grup. Chery va ser una de les tres incorporacions en el mercat d’hivern, a més del també canadenc Khem Birch i Michael Caicedo, un dels tres jugadors de la plantilla gironina que juguen cedits pel Barça –a més de Sergi Martínez i Juani Marcos–. El base era el cinquè extracomunitari que arribava a Fontajau –Markel Brown, Brae Ivey i Corey Davis ja són història– i el club podria fitxar-ne un altre.

“Estem en una situació molt delicada, però hem de continuar lluitant per aconseguir victòries”, va dir el grec després que l’equip encadenés la tercera derrota. La de Tenerife és la desena seguida a fora, una ratxa que començava al Palau Blaugrana al novembre amb el 115-78, la més àmplia del Girona a l’ACB –i rècord de punts encaixats pel conjunt gironí–. El Barça haurà jugat divendres l’últim partit de la lliga regular de l’Eurolliga a la pista de l’Asvel Villeurbanne, i el Girona torna a Fontajau amb tres partits d’avantatge sobre els llocs de descens que marca l’Obradoiro, quan falten sis jornades –també han de venir el Bilbao i el Saragossa– i el Breogán i el Granada entremig a dos triomfs dels de Fotis Katsikaris.

6
partits
duia el canadenc amb el conjunt gironí, amb qui acreditava 9 punts en 17:58.
5
extracomunitaris
han jugat amb el Girona, que encara en podria fitxar un altre aquesta temporada.
3
cedits
pel club blaugrana hi ha a la plantilla gironina des que Caicedo s’afegia a Martínez i a Marcos.
3
victòries
de marge tenen els de Fotis Katsikaris sobre el descens quan queden sis partits.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)