Lliga femenina

Valors interiors alcistes

L’MVP de la jornada de Tolo i la candidatura de Magarity a millor jugadora de la lliga, quan n’és la líder en valoració, arguments optimistes per a l’Spar Girona

L’Spar Girona afronta la segona de les tres setmanes amb un sol partit de lliga després de superar el Bembibre abans-d’ahir a Fontajau, per 90-57 en el primer triomf en la lliga a casa des de l’1 de febrer. Una victòria que va tenir en Marianna Tolo l’MVP de la jornada, amb 30 (juga 26:51), i Regan Magarity (no arriba als 21 minuts) com la quarta millor, amb 26; una actuació que li permet passar al primer lloc del rànquing de la competició, perquè, amb un partit més que Sika Koné (Avenida), té la mateixa mitjana (18,93). L’alera pivot ha participat en tots els partits de la lliga regular i acumula 530 punts de valoració, mentre que l’MVP de l’últim curs en suma 511 en 27 partits. De fet sols s’ha perdut la copa i un duel de la fase de grups de l’Eurocopa. Magarity té el seu sostre en 35 contra el Cadí en el debut d’Íñiguez i només en dos partits no ha superat els 10: 8, a Ferrol i a València.

La FEB va anunciar les candidatures als premis individuals de la lliga, que s’entreguen des que Rebekah Gardner era escollida la millor jugadora; Irati Etxarri, la millor estatal, i Laura Peña, aleshores també al Cadí, com la navarresa, jugadora revelació. Magarity comparteix candidatura amb Leonie Fiebich, també finalista a millor de l’Eurolliga amb Ezi Magbegor (USK Praga) i Emma Meesseman (Fenerbahçe), d’una banda, i Sika Koné, finalista a millor jove de la màxima competició europea, de l’altra.

Les dues interiors titulars de l’Uni, que ja van coincidir al Landes el curs 2021/22, són el principal argument de l’equip de Roberto Íñiguez per seguir aspirant a assolir l’objectiu que el club es va marcar, tornar a l’Eurolliga. Per fer-ho han d’arribar a la final del play-off per primer cop des que van guanyar la segona lliga (2019) i, sobretot, que l’equip mantingui la progressió iniciada fa quinze dies a Maloste (64-74) després de tocar fons a casa contra el Celta (57-64). “Les jugadores, juguin més o menys, estan començant a gaudir del que fan les companyes i al final això és un equip. De mica en mica agafem aire”, afirmava Íñiguez, que les va passar magres preparant la copa –Etxarri s’hi lesionava sortint en l’equip inicial– sense la pivot australiana, que es va lesionar el 25 de febrer a Alcantarilla (69-65 pel Jairis en la segona de les quatre derrotes seguides a la lliga) tres dies després de la fractura al tendó d’Aquil·les de Rebekah Gardner i que va reaparèixer en la tornada de les semifinals de l’Eurocopa amb el Besiktas (7 punts i 3 rebots en 16:38) amb el conjunt gironí havent perdut a València, a Istanbul i a casa contra l’Avenida.

LES DADES

18,93
valoració
mitjana té la sueca de l’Uni, la mateixa que Sika Koné (Avenida), l’MVP el curs passat.
MVP
Leonie Fiebich Casademont
Sika Koné Avenida
Regan Magarity Spar Girona
MVP estatal
Gala Mestres Baxi Ferrol
Mariona Ortiz Casademont
Raquel Carrera València
Jugadora revelació
Júlia Soler Cadí la Seu
Rachel Howard Baxi Ferrol
Marena Whittle Estudiantes
Murjanatu Musa Celta
Millor entrenador/a
Anna Montañana Jairis
David Gallego Estudiantes
Lino López Baxi Ferrol
Rubén Burgos València
Exteriors
Leonie Fiebich Casademont
Gala Mestres Baxi Ferrol
Mariona Ortiz Casademont Imani Tate Ensino Melisa Gretter Araski Rosó Buch Gernika Arica Carter Avenida Jade Loville Gran Canària
Queralt Casas València
Interiors
Dulcy Fankam IDK
Laura Gil Avenida
Paula Ginzo Barça CBS
Raquel Carrera València
Sika Koné Avenida
Regan Magarity Spar Girona (*) Els aficionats poden votar fins divendres (18 h). Entrenadors, capitanes, comitè d’experts de l’àrea esportiva de la FEB i el patrocinador de la Lliga Femenina hi diran la seva i els premis es faran públics la setmana que ve, quan faltarà una jornada.
0
partits
de lliga s’ha perdut la 2 de l’Uni, que té el seu sostre en els 35 que va fer el dia que va debutar Íñiguez.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)