ACB

El Manresa s’imposa a l’Obradoiro i continua intractable a domicili (86-94)

El conjunt bagenc, liderat per Badio (25 punts), venç amb patiment a la pista del penúltim classificat, encadena el sisè triomf d’ACB fora de casa i es manté una jornada més en la zona de ’play-off’ pel títol

El Bàsquet Manresa sua de valent per imposar-se a la pista de l’Obradoiro, que ocupa la penúltima posició i ha perdut 13 de les darreres 14 jornades, i encadena la sisena victòria d’ACB com a visitant. El rendiment anotador de Badio (25 punts) ha estat una de les claus que ha decantat el partit.

Els de Pedro Martínez han arrencat amb dubtes i s’han vist superats per l’empenta dels locals, que s’han imposat en el rebot defensiu i han arribat a tenir un avantatge de 10 punts (20-10). Un parcial de 0-5 ha propiciat que els catalans poguessin maquillar el resultat abans de tancar el primer quart (20-15).

La dinàmica s’ha tornat a repetir en el segon període, i els gallecs, tot i estar negats des de la línia de tres, han recuperat part de la seva renda (26-18). Tanmateix, el Baxi ha capgirat la situació amb un gran parcial de 0-13 (26-31) gràcies a una millora notable en el rebot ofensiu i l’encert des de la zona exterior, fet que li ha permès arribar al descans amb un marcador lleugerament favorable (35-38).

Un tercer quart igualadíssim (26-27) ho ha deixat tot obert de cara al desenllaç final. Els visitants, liderats per Badio, han establert el màxim avantatge (49-57), però la millora dels de Santiago de Compostela en el percentatge d’encert dels tirs de camp (50%) i l’aportació anotadora de Howard (7 triples i 27 punts) els ha tornat a col·locar ben a prop dels manresans (61-63), que han arribat a la mitja hora de joc amb la paella pel mànec (61-65).

Els del Bages han encarrilat el triomf amb un parcial de 2-8 per començar l’últim període amb què se n’han anat de 10 punts (63-73), i han sabut gestionar l’avantatge amb nervis d’acer en un tram final tens (86-87), però que ha acabat amb un desenllaç feliç gràcies a un triple alliberador de Dani Pérez a manca de 20 segons pel final (86-90). Williams ha posat la cirereta amb una nova cistella des de la línia de 6’75m (86-94).

El resultat permet al Manresa (17-12), vuitè classificat empatat provisionalment amb València i Gran Canària, sumar la seva novena victòria del curs com a visitant (9-6) i consolidar-se en la zona que dona accés a disputar el ’play-off’ pel títol de lliga. El Baskonia, que ocupa la novena plaça i rep demà el Bregoán al Buesa Arena (12:30h), queda a hores d’ara dues victòries per sota.